Els veïns creuen que és urgent que l’Ajuntament es comprometi -abans de les eleccions- a tenir llestes les tramitacions necessàries per obrir la residència i centre de dia immediatament, perquè el barri ho necessita. “Si aquesta residència no s’obre continuarem amb una llista d’espera de cinc anys per entrar en una residència”, comenta Rosa M. Serrano, una de les manifestants. L’edifici actualment està buit i no se’n fa cap ús. El portaveu de l’associació de veïns, Miguel Catasús,  assegura que no poden esperar més i que accepten “que s’obri a l’octubre o novembre, més endavant, no”.

A l’edifici només hi falten els mobles,  però la data d’obertura encara és incerta. Els veïns estan tips d’esperar perquè la residència havia d’estar en funcionament fa tres anys. A crits de “Mas, Trias, obriu la residència”, un centenar de veïns i “iaiofalutes” han sortit del carrer de Sant Antoni M. Claret, on està situat l’edifici, i han recorregut diversos carrers de la zona, passant per la corresponent oficina de la Generalitat.

Actualment, als barris del Clot i del Camp de l’Arpa totes les residències de gent gran que hi ha són privades. “És la primera manifestació al carrer que fem i seguirem fins que obrin l’obrin, perquè tenim necessitat al barri que obrin aquesta residència i algunes més”, ha dit Dani Celma, de la Federació d’Entitats del Clot- Camp de l’Arpa.