L’associació Martinet Solidari fa més de 20 anys que ofereix educació comunitària al Besòs i el Maresme i, des del 2015, supleix part de la feina que feia l’escola oficial d’adults del barri, que es va traslladar al Poblenou. Ara, però, han hagut de tornar l’import d’una de les 16 subvencions que reben, per valor de 8.000 euros, per no haver contestat dins de termini un requeriment del consistori. Una situació que, asseguren, els ha posat al límit pressupostàriament.

El consistori vol esmenar la situació

Tot i que des de l’Ajuntament de Barcelona reconeixen que treballen per esmenar aquesta situació al més aviat possible, l’associació assegura que no sap si podrà pagar les nòmines de setembre dels quatre treballadors que tenen. Sergi Amat, educador de l’entitat, afirma que el seguiment tècnic no ha estat l’adequat.

“Normalment, un tècnic que coneix el projecte t’avisa i et recorda que has de contestar el requeriment”, assegura Amat. Isabel Redaño, coordinadora de l’entitat, explica que la situació és especialment complicada, ja que l’escola fa anys que està realitzant una tasca, l’educació de llengües, “que hauria d’estar fent l’Ajuntament”.

Més de 750 persones ateses a l’any

L’associació dona servei anualment a unes 750 persones i unes 250 hi fan classe de llengua d’acollida i d’alfabetització. Des de l’entitat reconeixen que el seu pressupost, de prop de 80.000 euros, prové de 16 subvencions que reben de diferents administracions i de les quotes dels 350 socis que tenen.