El salnitre ha rovellat l'ala est del Club Natació Barcelona, on ara només funcionen la piscina exterior i un petit gimnàs. La necessitat de reformes, juntament amb la marxa de més de 2.000 socis i un deute que supera els 11 milions d'euros, han fet que s'aprovi l'entrada de capital privat en aquest equipament. La direcció del centre matisa i diu que no es tracta d'un projecte orientat només al turisme, tal com s'havia dit, i assegura que obrirà el club al barri. BERNAT ANTRÀS, president CN Barcelona "Descartem un beach club destinat a turistes russos i amb una estètica Miami perquè ells haurien de copiar-nos a nosaltres i no nosaltres a Miami. Nosaltres el que hem de fer és una cosa barcelonina, mediterrània i amb l'essència de la Barceloneta". El club llogarà una cinquena part de l'espai a aquesta operadora i iniciarà les reformes quan obtingui els permisos del Port, que té la propietat del terreny, i les llicències d'activitat municipals. L'empresa que explotarà el servei de restauració haurà d'invertir 4 milions d'euros a rehabilitar diverses parts del club, i afegir-hi una altra suma per a la joia de la corona. Un altre dels punts de l'acord és que el grup inversor destinarà entre 2 i 4 milions d'euros a remodelar la piscina coberta, la primera que hi va haver a Barcelona i a tot l'estat. La piscina, en desús des de fa 9 anys, s'obrirà als socis des de les 7 del matí fins a les 5 de la tarda, quan es tancarà per poder-hi fer actes privats. L'operadora també obtindrà beneficis dels tres restaurants, que dirigirà el cuiner Nando Jubany. ORIOL PUJOL, soci del CN Barcelona "El veiem positivament. Ara bé tampoc sabem si nosaltres guanyarem en qualitat de vida o perdrem en qualitat de vida a canvi de diners". RAÚL CORANTI, soci del CN Barcelona "Todo lo que sea invertir, si este dinero viene dentro del club, y repercute en las infraestructuras y en las instalaciones, pues también está bien". L'Associació de Veïns de la Barceloneta confirma que s'ha reunit amb la direcció del club i que estan informats del projecte que, diuen, els dóna bones sensacions. ELENA FERRERO, vicepresidenta de l'AV Barceloneta "Nos han prometido 150 puestos de trabajo. No sabemos si van a ser 150, esperemos que sí". Reconeixen, però, que estan expectants perquè el projecte sigui tal com s'ha plantejat sobre paper.

En un enclavament privilegiat, però tan prop del mar que es rovellen balcons i finestres, el Club Natació Barcelona no és immune al pas del temps ni de l’erosió de la costa de la ciutat. El salnitre rovella ja gran part de l’ala est de l’equipament, on ara només funcionen la piscina exterior, els vestuaris i un petit gimnàs. La necessitat de reformes, juntament amb la marxa de més de 2.000 socis durant els anys de la crisi, i un deute que supera els 11 milions d’euros, han empès a permetre l’entrada de capital privat en aquest club històric. La majoria del deute, 9,5 milions, és per la construcció l’any 2003 d’una piscina per al Campionat Mundial de Natació, una inversió que no ha tingut retorn perquè amb la crisi un 30% dels socis han marxat.

Des que els socis van aprovar el projecte d’entrada d’un grup inversor, en diversos mitjans s’havia publicat que el projecte estaria orientat als visitants, i que hi hauria una zona de chill out a l’estil de les que hi ha a Eivissa o Marbella. Des del club, però, matisen aquesta informació i diuen que no es tracta d’un projecte orientat al turisme, i que el club s’obrirà al barri. El president del club, Bernat Antràs, es mostra contundent: “Descartem un ‘beach club’ destinat a turistes russos i amb una estètica Miami perquè ells haurien de copiar-nos a nosaltres i no nosaltres a Miami. Nosaltres el que hem de fer és una cosa barcelonina, mediterrània i amb l’essència de la Barceloneta.” Antràs explica que s’han renegociat les condicions de l’acord i que a banda de reorientar l’espai d’oci i restauració (que es vol que tingui una estètica local i preus accessibles), també s’ha suprimit la piscina d’onades, que era en el projecte inicial però s’ha considerat poc sostenible des d’un punt de vista energètic i ambiental.

El club llogarà una cinquena part de l’espai a aquesta operadora i iniciarà les reformes quan obtingui els permisos del Port, que té la propietat del terreny, i les llicències d’activitat municipals. L’empresa que explotarà el servei de restauració haurà d’invertir 4 milions d’euros a rehabilitar diverses parts del club, i afegir-hi entre 2 i 4 milions més per remodelar la piscina coberta. Aquest espai, en desús des de fa 9 anys, té un gran valor patrimonial perquè es tracta de la primera piscina coberta que hi va haver a Barcelona i a tot l’estat.

Un cop es reparin els danys que ha patit des que es va tancar,  s’obrirà als socis des de les 7 del matí fins a les 5 de la tarda, quan es tancarà per poder-hi fer actes privats. L’operadora també obtindrà beneficis dels tres restaurants, que dirigirà el cuiner Nando Jubany. Des del club calculen que la nova activitat generarà 100 llocs de treball, que s’han ofert a la Mesa d’Ocupació de la Barceloneta per a veïns del barri. L’Associació de Veïns de la Barceloneta confirma que s’ha reunit amb la direcció del club i que estan informats del projecte que, diuen, els dóna bones sensacions. Reconeixen, però, que estan expectants perquè el projecte sigui tal com s’ha plantejat sobre paper.