La Laura és una lectora àvida. Quan el febrer es va assabentar que començava el repte, va ser de les primeres a apuntar-s’hi. Avui tria el llibre de l’agost, ja n’ha llegit sis. LAURA RANERA, usuària "Això que et proposin llibres diferents durant un mes i que hagis de tenir obligatòriament aquesta temàtica fa que descobreixis coses, coses que evidentment potser no t’agraden i altres que pensaves que no t’agradarien et sorprenen gratament." La veritat és que la proposta ha estat molt ben rebuda, i el grup d’adults el formen ja 95 persones. Són els velocilectors adults. La idea va venir de la literatura fantàstica. PAU MARTÍNEZ, equip del velocilector "Vam fer el velociraptor que llegeix un llibre, el velocilector. I el dibuixet és part de l’èxit del Velocirepte. El dibuixet és de l’Enrique Corominas, l’il·lustrador de ‘Juego de Tronos’, que és usuari de la biblioteca que de tant en tant col·labora i fa cosetes i als nens els encanta." Els 70 participants infantils tindran com a premi un punt de llibre i una xapa amb aquest motiu. L’últim llibre que han hagut de llegir per assolir el repte els ha portat a descobrir altres països.

El Velocirepte és una proposta de dinamització lectora impulsat per la Biblioteca Sagrada Família – Ainaud de Lasarte, que pretén atreure els lectors a literatures diferents a les que estan habituats. L’objectiu és aconseguir llegir una gran varietat de llibres i descobrir autors i gèneres que d’una altra manera el lector no triaria.

Els més petits han acabat aquest juliol i han hagut de llegir llibres que tinguessin un color en el títol, sobre un altre país o que contingués màgia. Per als adults el menú ha tingut propostes tan diverses com una lectura apocalíptica, un llibre anterior al 1.800 o una novel·la gràfica. Als grans encara els queden sis llibres per assolir el repte, entre els quals un poemari o un llibre amb la portada blava. Els lectors es poden incorporar al Velocirepte en qualsevol moment i tindran un petit record en finalitzar el desafiament. Per a la tardor es prepara una trobada d’aquests especímens lectors.