Aquesta és la tercera sessió del projecte Sense límits, en què participen joves de 15 i 16 anys. POL VILA / IVÁN LÓPEZ, alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Nou Patufet “Ens estan explicant com va una càmera, com es posa un trípode. I com es pot compondre una cançó, amb quins temes, si es fa ritma o no.” Estan preparant una cançó de rap i un videoclip amb l’ajuda de Càmeres i Acció i els rapers Ascensa Furore, sobre temes que els preocupen. Tot i això, l’objectiu principal d’aquestes sessions és crear espais d’interrelació i participació entre els alumnes del Nou Patufet i els alumnes amb intel·ligència límit de l’ACIDH. SÍLVIA CEPERO, Càmeres i Acció “Afavorir la socialització de les joves de l’Escola d’ACIDH que a vegades queden més tancades en el cercle més proper que tenen dins l’escola.” MARC CEBRIÁN, alumne de l’Escola Vida Montserrat ACIDH “Ens relacionem més amb la gent d’altres escoles i també conèixer experiències noves.” Amb aquest projecte interescolar, també s’aconsegueix la inclusió i visibilització dels joves de l’escola. JUDIT REIG, directora de l’Escola Vida Montserrat ACIDH “Conequin que hi ha persones, encara que no tinguin cap tret físic que els identifiqui, tenen unes necessitats de suport, però això no vol dir que no puguin compartir o participar amb activitats que siguin comunes amb ser jove.” Alguns dels temes que han pensat per la cançó són l’amistat, la injustícia o la importància de l’oci. El resultat final es podrà veure al web de Càmeres i Acció d’aquí a dos mesos.

Sense límits és un projecte interescolar que té com a principal objectiu crear espais d’interrelació i participació entre els alumnes del Nou Patufet i els alumnes amb intel·ligència límit de l’ACIDH.

Fa un parell d’anys l’Escola Vida Montserrat de l’ACIDH va conèixer la tasca social de l’entitat Càmeres i Acció a través de les eines audiovisuals. La seva tasca els va encaixar amb l’objectiu de crear un projecte interescolar per treballar el tema de la inclusió i visibilitat dels joves amb intel·ligència límit. Primer es va fer el projecte amb uns músics a l’Espai Jove la Fontana, fent un rap que aclamés el tema d’igualtat d’oportunitats, fins que ara han aconseguit fer el projecte amb una altra escola.

Actualment estan preparant una cançó de rap i un videoclip amb l’ajuda de Càmeres i Acció i els rapers Ascensa Furore, sobre temes que preocupen els joves de 15 i 16 anys del Nou Patufet i de l’Escola de Vida Montserrat. Hi ha un total de sis sessions. Les primeres van servir perquè es coneguessin i per trencar estereotips del que es pensa d’uns i altres. Ara són en la fase de creació de la lletra de la cançó i del videoclip, amb un “storyboard” i fent algunes imatges. I l’última sessió consistirà en la gravació de la cançó en un estudi professional.

Tant la cançó com el videoclip es podran veure d’aquí a dos mesos al web de Càmeres i Acció. En el videoclip sortiran ells construint el tema i també gravant la cançó, així com imatges que hauran enregistrat, relacionades amb els continguts de la cançó que estan component. Alguns dels temes que han sortit per a la cançó són l’amistat, la injustícia o la importància de l’oci.

L’escola de l’ACIDH ja té altres projectes de participació social amb el barri, com el projecte Univers d’històries amb avis de La Violeta.