ISABEL CARMONA, “ZISIS”, artista “Som qui som pel nostre voltant, per altres persones, altres objectes, situacions que ens envolten, ens van condicionant i creant la nostra identitat.” Aquest és el concepte que defensa la fotògrafa i dibuixant Zisis a l’exposició “Atemporales”, que acull l’espai jove d’Horta-Guinardó, el Boca Nord. Els alumnes del grau superior d’integració social de l’Institut Ferran Tallada del Carmel han pogut interaccionar amb l’artista. MAR BADIA, alumna de l’Institut Ferran Tallada “Al final la persona es conforma amb experiències, vivències de l’altra gent barrejant-se amb tu. És molt gràfic. Ha agafat diferents fotos i les ha anat superposant. Realment surt una foto que sembla una altra persona.” Els ha explicat com les fa. Utilitza més de 10 imatges de cada persona i les munta amb transparències fins a crear un rostre nou. “He intentat jugar una mica amb la sorpresa, la cara de por.” També fa servir dibuixos i gravats. Els estudiants han fet retrats els uns dels altres, precisament perquè reflexionessin sobre el poc que ens fixem en les persones actualment. “Darrerament potser ens fixem massa en les pantalles dels mòbils i poc en el company que tenim davant.” Alguns li han trobat una aplicació pràctica a l’activitat en el camp de la integració social. ALEX ESTUPINYÀ, alumne de l’Institut Ferran Tallada “Serveix una mica per explicar-los a ells com es poden relacionar o com poden obrir-se més a les relacions socials.” L’artista s’ha compromès amb els alumnes que farà un retrat col·lectiu de tota la classe a partir de les fotografies que els ha fet avui.

Els rostres fets a partir de la superposició d’imatges de diferents persones són el que més ha impactat els alumnes del Grau Superior d’Integració Social de l’Institut Ferran Tallada, del Carmel, que han visitat l’exposició “Atemporales”, de la fotògrafa i dibuixant sevillana Zisis. De fet, ha estat l’artista qui ha explicat als estudiants les tècniques de fotografia, dibuix i serigrafia que ha fet servir per fer la mostra però, sobretot, el concepte que vol explicar.

Isabel Carmona, “Zisis”, presenta una reflexió sobre com les persones creen la seva identitat. Defensa que s’articula a partir de la nostra relació amb altres persones, objectes i situacions que ens condicionen. També reivindica que, avui dia, la gent no es fixa en qui té al voltant. Per això, una de les activitats que han fet els nois ha estat fer el retrat, a llapis, d’un company. L’artista també ha fotografiat tots els alumnes i s’ha compromès a presentar-los quin rostre sorgeix del retrat col·lectiu de tota la classe aplicant la seva tècnica.