L'Elisabet Carlota i l'Elisenda Oms es van conèixer a la facultat i un cop acabada la carrera de disseny de moda van decidir unir forces i engegar un projecte conjunt. La firma Carlotaoms va néixer fa només un any i vuit mesos, això però no ha impedit a aquestes dissenyadores obrir el 080 Barcelona Fashion. ELISABET CARLOTA I ELISENDA OMS, dissenyadores "Nosaltres estem molt contentes de tornar a obrir la setmana de la moda de Barcelona i sobretot agraïdes per la plataforma, perquè ens hagin acollit una altra vegada i per la rebuda de la gent." Aquesta no és la primera vegada que pugen a la passarel•la del 080, anteriorment ja ho havien fet en dues ocasions gràcies, al Premi Nacional 080 de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent. ELISABET CARLOTA I ELISENDA OMS, dissenyadores "Aquest premi ens ha servit per expandir-nos una mica i també en àmbit de reconeixement. La gent no ens mira de la mateixa manera, la gent ens reconeix i també podem arribar a altres públics que potser sense haver guanyat el premi no haguéssim arribat mai." En aquesta edició han presentat les seves propostes de cara a la propera temporada primavera estiu. Ho han fet amb "Equilàter", una col•lecció que combina el blanc, el negre i el vermell. Un cop presentada a la passarel•la barcelonina, volen donar a conèixer els seus dissenys al mercat internacional. ELISABET CARLOTA I ELISENDA OMS, dissenyadores "És un món de feres, podríem dir. És molt difícil, hi ha moltes marques que comencen amb molta energia i molta il•lusió i a poc a poc veus que van desapareixent. La nostra idea és venir per quedar-nos."

La firma Carlotaoms va néixer fa menys de dos anys, però ja ha guanyat en dues ocasions el Premi Nacional 080 de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent. Enguany han estat les encarregades d’obrir la 18a edició de la setmana de la moda barcelonina.

La idea de fundar aquesta marca va sorgir mentre estudiaven juntes disseny de moda. La bona acollida dels seus projectes de final de carrera va fer que aquestes dues dissenyadores joves unissin el seu talent en la marca Carlotaoms. “Equilàter” es el nom de les seves propostes de cara a la propera temporada primavera-estiu. Com és habitual en elles, hi predominen els colors negres i blancs, però en aquesta ocasió s’han atrevit amb el vermell. Són dissenys sense gènere, oberts a tots els públics.

La marca també aposta pel producte quilòmetre zero. Per això, creen i produeixen els seus dissenys en empreses i tallers ubicats a Barcelona i el seu entorn. Amb aquesta iniciativa volen promoure la recuperació del sector tèxtil a la ciutat.

Un cop presentada la col·lecció a la passarel·la barcelonina, les dissenyadores se centraran en la promoció comercial de Carlotaoms en àmbit internacional. En els propers mesos tenen previst anar a la Xina i a París. Quan acabin, es posaran a treballar en la col·lecció de la temporada tardor-hivern 2017.