Com cada dimecres, els alumnes de l’Escola de Salut de gent gran es troben davant el CAP Guineueta. Però avui no faran la xerrada a l’Espai de Salut Comunitària que acostumen a fer. Aquest matí, toca excursió al Parc de la Guineueta per fer una sessió de l’Activa’t de txikung, tai-txi i exercicis de memòria. CONCHA CARRASCO, participant de l’Escola de Salut “Es la primera vez que lo he hecho y me ha gustado mucho. Por lo menos más energía, no sé... para la salud creo que va muy bien, ¿no? Yo creo que eso eh... yo estoy contenta y me ha gustado, y con las compañeras me lo paso muy bien.” CRISTINA REY, infermera del Servei de Salut Comunitària “És una activitat preventiva de l’aïllament social i la idea és aquesta, proporcionar una sèrie d’activitats que els vinculin d’alguna manera amb un grup i amb coses que es fan al terreny.”. Aquest és el segon curs de l’Escola de Salut de gent gran. A les sessions es tracta la salut d’una manera global per potenciar el bon estat físic i mental. En definitiva, aconseguir una bona qualitat de vida. DOLORES BADADO, participant de l’Escola de Salut “A l’escola de salut fem de tot. Ens parlen de tot, xerrades de tot, risoteràpia,de la memòria, en fan de la medicació... m’encanta l’escola de salut.” Aquesta és l’opinió generalitzada entre els més de 30 alumnes del cicle. Ara, esperen la propera sortida amb l’escola, un taller de circ a l’Ateneu de Nou Barris.

L’Escola de Salut per a la gent gran de la Guineueta i Canyelles ha fet un any. Els veïns participen en tallers i xerrades perquè tinguin cura de la seva salut. També fan activitats especials, com ara una sessió de tai-txi i txikung al Parc de la Guineueta.

L’Escola de Salut de Gent Gran de la Guineueta està formada per més de trenta veïns que aprenen consells i trucs que van des de l’alimentació i l’ús responsable de les medicines, fins a les recomanacions dels Mossos d’Esquadra per evitar robatoris i furts. També fan petites sortides per conèixer de primera mà els recursos i activitats que tenen a prop per fer exercici i mantenir-se saludables. Un exemple són les sessions de l’Activa’t al Parc de la Guineueta. Tallers de txikung i tai-txi que els fan fer exercici suau i recomanable per moure els ossos i activar l’energia del cos. Un altre aspecte de sessions com aquesta és fomentar la relació entre veïns i promoure que es coneguin i surtin de casa.

L’Espai Social de Salut Comunitària de la Guineueta es va inaugurar el febrer de l’any passat i està coordinat per la Delegació de Salut del consistori i el districte de Nou Barris juntament amb les entitats veïnals dels barris de la Guineueta, Canyelles i Can Peguera. L’Escola de Salut és una de les iniciatives amb més èxit i té com a objectiu promoure hàbits saludables per prevenir les malalties. Per aquesta raó realitza tota mena de tallers i xerrades per difondre informació sobre salut i qualitat de vida per a persones de totes les edats, i especialment, entre la gent gran.