Com era la capella de l’Escola Baldiri Reixac en els seus inicis? I on estava la font? Aquestes són algunes de les coses que han après els alumnes durant el dia d’avui en una gimcana històrica. BRAIAN OSORIO, alumne de 3r “M’ha agradat que podem fer capelles.” EMMA BLASCO i PETRA ANDERSON, alumnes de 2n i 5è “Després hem anat a la porta de la papallona, a disfressar-nos com els professors.” ANNA LLADONOSA, directora de l’Escola Baldiri Reixac “El que els donem és una fotografia que l’observen i tenen la pista per poder ana ra buscar el lloc corresponent. I en el lloc corresponent, tornen a observar la fotografia , diuen alguns altres detalls històrics i després ja fan la prova que els hi correspon.” El Baldiri Reixac gaudeix d’un patrimoni fotogràfic important, gràcies al seu segon director, Hil•lari Gràcia. Un llegat que els professors volen transmetre als alumnes de l’escola. Un arxiu que ha servit per celebrar l’aniversari d’una manera gràfica i divertida. ANNA LLADONOSA, directora de l’Escola Baldiri Reixac “Jo crec que és un ambient molt festiu, i alhora, ens fa pensar, ens fa tornar a recordar que hi ha un llibre de l’escola on hi ha recopilades totes aquestes fotografies.” Unes fotografies que avui, han transportat als alumnes 85 anys enrere. Com aquest grup de nens, que han viatjat en el temps fins al moment en què en el gimnàs actual, s’hi cantava l’himne del Baldiri.

Els infants, en grups barrejats des de P3 a sisè, han après com era l’Escola Baldiri Reixac dels inicis, gràcies al llegat fotogràfic que va deixar el segon director de l’escola, Hil·lari Gràcia. Ho han fet amb una gimcana que els ha permès conèixer la història del centre educatiu de manera divertida i gràfica.

En les proves que han hagut de superar, les fotos han estat clau. Mirant una imatge antiga, han pogut dibuixar, amb cordes sobre terra, l’antiga capella en el seu lloc originari. Tal com han vist en una altra fotografia, també han recordat l’himne de l’escola, que es cantava on actualment hi ha el gimnàs. O s’han disfressat com els primers mestres, reconstruint una de les imatges històriques. Igualment, han transportat aigua des de la font del pati fins a uns cubells a on hi havia hagut el primer brollador.

Les activitats per celebrar els 85 anys de la Baldiri Reixac es faran al llarg de tota la setmana, tot i que el dia més especial ha estat el que ha coincidit amb la data concreta d’inauguració de l’escola.