Les ferides falses són un complement indispensable per disfressar-se per Halloween. Aquestes veïnes de Baró de Viver han après a fer-ne aquest matí en un curs intensiu per aprendre trucs de maquillatge per als més petits. FÁTIMA AYUSO "Hemos aprendido a hacer heridas para hacer disfraces de Halloween, como maquillarlas y también hacer algún maquillaje de fantasía." LOURDES GONZÁLEZ "Están hechas con látex, papel maché, lo puedes recortar, lo puedes pintar con colores." Aquest taller, però, vol ser alguna cosa més que una activitat organitzada al centre cívic. La intenció és que sigui una eina integradora. Si per a la festa de l’any passat, es va contractar una empresa per maquillar els participants, aquest any són aquestes mares qui s'encarregaran de fer-ho. També seran altres entitats les que participaran a l’hora de fer les castanyes o seleccionar la música. D'aquesta manera, la celebració de la castanyada i el túnel del terror es converteixen en esdeveniments autogestionats i de cohesió social. RUBÉN TORO, Sala Jove "A part de fer xarxa, apoderament comunitari, de poder ser partícips, de poder fer aquesta cohesió, de conèixer altres entitats amb un objectiu comú i a partir d'aquest objectiu comú anar creixent com a barri." En aquesta edició gairebé una vintena d'entitats participen en l'organització d'aquest acte. La castanyada se celebrarà divendres a la plaça de Baró de Viver i el túnel del terror, al casal infantil.

El taller de maquillatge l’ha organitzat el Centre Cívic de Baró de Viver. Hi han participat una desena de voluntaris de diferents entitats i de la Sala Jove. Ells seran les persones que maquillaran aquest any els actors i la resta de persones del barri que participaran a la Castanyada de por i al túnel del terror. Durant tot un matí una maquilladora professional els ha ensenyat a fer ferides de por amb làtex i paper maixé, i altres tipus de maquillatge per simular ser personatges fantàstics i salvatges. La idea de l’activitat ha estat aprendre els trucs de maquillatge necessaris però també fer xarxa entre totes les entitats. D’aquesta manera les persones que formen part d’aquests col·lectius s’han pogut conèixer i compartir una estona plegades. Tot plegat amb l’objectiu de fer comunitat entre tots i créixer com a barri.

La Castanyada de por a Baró de Viver tindrà lloc divendres a la plaça de Baró de Viver. La festa a començarà a dos quarts de sis de la tarda i inclourà el tradicional túnel del terror. La Sala Jove, el Casal Infantil, el Casal de la Gent Gran, el Centre Cívic, l’Associació Esportiva Baró de Viver, el Club de la Lluita i la Comissió de Festes decoraran sis espais del Casal Infantil i el transformaran en un equipament terrorífic.