Pedralbes és el barri amb la renda familiar més alta de la ciutat i és marcadament residencial. Un fet que, segons els veïns, suposa alguns inconvenients. JOSEP MARIA GUILLUMET, president de l’AV Zona Universitària “Tots els equipaments públics estan molt lluny. Són més al centre de les Corts. Tenim el CAP de les Corts, que és el que ens correspon, però per anar-hi no hi ha combinació d'autobusos bona.” Al sud del barri, a la Zona Universitària, demanen, per exemple, equipaments per a persones grans, que ho tenen més difícil per desplaçar-se. RAMON MARTÍ, veí de la Zona Universitària “Fins a la Carretera d'Esplugues som molta gent, la majoria estem jubilats, llavors què tenim? No podem fer res, nosaltres el que ens interessa és tenir un localet, fer les nostres coses.” Al nord, al límit amb el districte de Sarrià, les associacions de veïns també tenen propostes per compensar la manca d'equipaments. Ara, centren els seus esforços a recuperar per al barri part d'aquest solar del carrer del Monestir. LLUÍS SANGLÀS, AV Pedralbes “Part de la parcel·la és una parcel·la de propietat municipal, nosaltres tenint en compte la manca d'equipaments que tenim a Pedralbes, perquè Pedralbes no té ni biblioteques ni centres cívics, ni cap centre datenció primària ni centre de dia, vam pensar de fer una proposta per a un centre de tecnologia per a les escoles.” JORDI LOBO, AV Sector Nord de Pedralbes “Un fablab, que se'n diu, de fabricació digital i un centre de robòtica, tant per a les escoles de la zona, com per a la ciutadania. Aquest és el districte on hi ha més concentració d'escoles d'Europa.” De moment, han recollit signatures entre una vintena d'escoles i estan en espera de la resposta de l'Ajuntament.

La majoria de veïns de la zona sud del barri es desplacen fins al barri de les Corts, mentre que els que viuen cap al nord fan servir els equipaments públics del districte de Sarrià – Sant Gervasi. En molts casos, els veïns són conscients que, per nombre d’habitants, no poden tenir un equipament al barri, però demanen que es millorin les combinacions per arribar-hi. Aquest és el cas dels veïns de la Zona Universitària, que demanen un autobús que els porti directament al CAP les Corts, ja que ara no tenen bona combinació. A més, reconeixen que bona part dels veïns són persones grans i necessitarien locals per reunir-se, ja que són els que ho tenen pitjor per desplaçar-se a altres barris.

A la banda nord, les associacions de veïns de Pedralbes i Pedralbes Nord demanen més equipaments educatius, ja que -asseguren- Pedralbes és el barri amb més densitat d’escoles d’Europa. Ara mateix tenen com a objectiu convertir una part d’un solar del carrer del Monestir en “fab lab”, que pugui donar servei tant als escolars com als veïns. De moment, ja han recollit signatures entre les escoles de la zona i estan en espera que l’Ajuntament estudiï la proposta.