El Tito és el protagonista d'’Els peixos’, una websèrie que combina la llengua de signes amb el català i el castellà. PABLO NAVARRO, director d’’Els peixos’ “Un ‘ni-ni’ -diguéssim- que s'ha quedat sense feina, i que tampoc està estudiant res. Coneix casualment una veïna seva que és sorda i comença a estudiar interpretació, un cicle formatiu per fer-se intèrpret. És com una finestreta a la comunitat sorda, que permet a la persona oient mirar i veure com se sent una persona sorda.” La sèrie combina el thriller amb la comèdia i està feta per persones oïdores i sordes, de manera totalment voluntària. Han estat més de dos anys de feina, gravant la sèrie a les hores lliures. Ara, un cop acabada, pengen un capítol cada dimarts al seu canal de YouTube. ALÍCIA SORT, actriu “Les persones sordes s'estan sentint superbé, perquè clar, una història en llengua de signes... Penseu que això els encanta a les persones sordes. I em diuen que sempre estan esperant cada dimarts amb ganes per veure la sèrie.” FRANCISCO VIDIELLA, actor i guionista “Quan vam escriure el guió, amb el Pablo, vam pensar que l'objectiu era que les persones oïdores es posessin a la nostra pell i s'adonessin de com ens sentim de vegades les persones sordes.” El rodatge s'ha fet a la seu del Cercle d'Artistes Sords Units, ASU, a les Corts, una entitat dedicada a la promoció cultural de les persones sordes.

La sèrie gira al voltant del Tito, un noi que ha perdut la feina i la parella que, per reinventar-se, decideix fer-se intèrpret de llengua de signes. Paral·lelament, coneix la seva veïna, que és sorda. A través del personatge del Tito, l’espectador comença un viatge d’iniciació a aquesta llengua alhora que descobreix com és la vida d’una persona sorda.

En la creació de la sèrie web hi han participat aproximadament 10 voluntaris durant dos anys. Ara, un cop acabada, en pengen un capítol cada dimarts al seu canal de YouTube. Els episodis també es poden veure a través de la seva pàgina web. A més, tots els capítols estan subtitulats perquè tothom ho pugui seguir. Segons el director de la sèrie, Pablo Navarro, és important veure com la llengua de signes es pot introduir, sense problemes, en una producció audiovisual.