És la pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia. Es va construir l’any 1962 i ha rebut la visita d’equips com els Philadelphia 76ers de l’NBA. Ara, són 250 jugadors de la casa que la utilitzen, però la temporada vinent això canviarà. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia “En aquests moments, amb tota seguretat, la temporada que ve no podrem jugar a bàsquet, no podrem competir amb els equips sèniors i júniors de la casa a la pista dels Lluïsos de Gràcia. Haurem d’anar a jugar a fora i sense una visió clara de solució d’aquest greu problema.” La Federació Catalana de Bàsquet ha comunicat als Lluïsos que la pista no és vàlida, ja que no compleix les mides mínimes de joc i les distàncies reglamentàries de seguretat. Per això, l’entitat gracienca ha començat a buscar finançament per assumir les obres. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia “Si no som capaços de resoldre aquest problema, jo calculo que amb tres anys el bàsquet dels Lluïsos podria perillar, podria estar en una situació d’extraordinària precarietat i, per tant, ens ho hem de prendre molt seriosament i ens hi hem de posar ja.” De moment, s’han començat els contactes amb les administracions, però a nou mesos de la nova temporada no hi ha temps per la reforma. Des de l’entitat esperen trobar els diners, perquè la pista de bàsquet sigui apta al més aviat possible.

Fa tres anys que el bàsquet federat dels Lluïsos de Gràcia viu una pròrroga. Amb les obres de millora de l’edifici, s’havia ajornat la remodelació de la pista de bàsquet. Ara, la Federació Catalana de Bàsquet els ha donat un temps límit perquè les instal·lacions compleixin la normativa. La pista ha d’estar adaptada per poder jugar-hi la temporada vinent. Ara mateix no compleix les mides mínimes de joc i les distàncies reglamentàries de seguretat. Tot i que l’entitat té l’espai per fer l’ampliació de la pista i un projecte, no tenen els diners per tirar endavant les obres.

Des dels Lluïsos de Gràcia asseguren que la situació del bàsquet perilla i que si no se soluciona en tres anys, podria desaparèixer la secció. Per això, han començat a contactar amb les administracions per trobar finançament i poder tirar endavant les obres al més aviat possible.

La pista es va inaugurar el 1962 i s’hi han anat fent petites reformes, la més important va ser el 2006, quan es va posar el terra nou, de cautxú flotant, es va treure la tanca que quedava i es van canviar els taulers i s’hi van posar cistelles regulables. Aquestes millores es van estrenar amb la visita dels Philadelphia 76ers, ja que va ser l’NBA qui va finançar aquesta reforma dins de la seva política de difusió i suport a l’esport base. El bàsquet es va iniciar a l’entitat l’any 1945, i ara els preocupa que no pugui continuar.