Ultimen els darrers detalls del poliesportiu del Camp del Ferro. Després de gairebé dos anys de feina, aquest equip d'arquitectes i enginyers entregarà el projecte constructiu de l'equipament la propera setmana. El poliesportiu està dissenyat perquè s'integri en l'entorn. Els materials i les formes recorden el passat industrial de la Sagrera i dos dels tres pavellons que el formen estaran soterrats. JOAN CARLES NAVARRO, arquitecte i director del projecte del poliesportiu Camp del Ferro "Ens vam inclinar per treballar amb elements ceràmics, elements d'obra vista per donar una imatge que fos reconeguda dins del barri, que tinguessis la sensació que no és un edifici que s'acaba de construir ara, sinó que ha crescut i ha anat envellint al mateix temps que el barri ha anat creixent i evolucionant." L'edifici serà sostenible i s'ha cuidat molt l'orientació i la ventilació. A més, el Club Patí Congrés i l’Associació Esportiva Sant Andreu han participat en el disseny del projecte. JOAN CARLES NAVARRO, arquitecte i director del projecte del poliesportiu Camp del Ferro "Les entitats el que demanaven era un pavelló que fos molt funcional, amb un manteniment molt baix, que intentés tenir els estàndards de qualitat que els esports que s'hi han de practicar necessitaven però, en general, han estat coses molt raonables i no ha diferit gaire del que nosaltres havíem pensat." El triple poliesportiu tindrà 7.600 metres quadrats, una capacitat per a 1.600 persones i costarà uns 12 milions d'euros. Les obres de construcció començaran a finals de 2017 i tindran una durada d'1 any i mig.

El Poliesportiu Camp del Ferro s’edificarà en una part de la parcel·la de 26.600 metres quadrats del carrer del Pare Manyanet, 40, a la Sagrera. Es tracta d’un triple pavelló en el qual es podrà practicar bàsquet, futbol, hoquei sobre patins o patinatge artístic. La superfície total construïda serà de 7.600 metres quadrats i tindrà capacitat per a 1.600 persones.

El projecte executiu està previst entregar-se a mitjan desembre. L’estudi d’arquitectura AIA Salazar Navarro, en col·laboració amb els estudis Barceló Balanzó Arquitectes i Gustau Gili Galfetti, va ser el guanyador del concurs públic convocat per BIMSA. L’equipament esportiu està ideat per integrar-se en l’espai urbà de la Sagrera. Segons Joan Carles Navarro, arquitecte i director del projecte Camp del Ferro, serà construït amb materials ceràmics i d’obra vista per recordar el passat industrial del barri. La intenció dels arquitectes és minimitzar l’impacte de la nova construcció i, per això, també se soterraran dos dels tres pavellons del poliesportiu.

L’edifici serà sostenible. S’han tingut en compte l’orientació de l’equipament a l’espai i també els sistemes de ventilació i d’estalvi tèrmic. De fet, segons Navarro, aquests han estat alguns dels requeriments de les entitats esportives que s’hi allotjaran. El Club Patí Congrés i l’Associació Esportiva Sant Andreu han pogut participar en el disseny del poliesportiu.

Les obres d’edificació, d’uns 12 milions d’euros, començaran durant l’últim trimestre de 2017 i el termini previst d’execució és de 18 mesos.

Un estudi d’arquitectura amb trajectòria

L’estudi d’arquitectes AIA Salazar Navarro celebra 25 anys. La seva característica principal és que dissenya projectes d’arquitectura integrals, ja que en el disseny intervenen arquitectes i, alhora, enginyers. Al llarg d’aquests anys han treballat per crear equipaments de diverses necessitats, com sanitaris, educatius, hotelers, habitatges o administratius. Entre altres projectes, a la ciutat són els responsables del projecte d’il·luminació i instal·lació de la Sagrada Família, de la reforma del Museu de la Cripta de la Sagrada Família, de l’hotel Me o de les oficines Diagonal 123. També tenen experiència en equipaments esportius com les noves instal·lacions del Club Natació Catalunya, el Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani o el complex esportiu Montigalà, a Badalona.