El Forn Roura manté pràcticament intacte l'estètica del lloc des de 1924. L'avi del Josep Maria va obrir la botiga quan el barri estava pràcticament sense urbanitzar. Una decisió arriscada d'engegar un negoci familiar que ja ha durat 90 anys. JOSEP MARIA ROURA, Forn Roura "Estem en unes parets, en una casa, més que un negoci. Molta gent s'ha trobat com a casa seva i això és fruit de la meva mare, sobretot a la botiga, del meu pare, i ara ens toca a nosaltres, amb moltes ganes, amb molta empenta i una miqueta de... m'entens? De... ganes de fer-ho molt bé, perquè és una gran responsabilitat." El Forn Roura ve néixer en una època en què la majoria de fleques anaven associades a un obrador i generalment, com en aquest cas, a una família. Però les coses, en aquest sector, han canviat molt. JOSEP MARIA ROURA, Forn Roura "Aquest era el model diguéssim de Barcelona en contraposició a altres models d'altres llocs, podríem posar, no sé, a Madrid, per exemple, en què hi ha el que es diu aquí avui dia punts calents que s'alimenten de tres o quatre fàbriques que solen estar a fora de les ciutats. No sé si per bé o per malament, hem importat aquest model." Els Roura, però, s'han mantingut tossudament en un model d'elaboració artesanal i diari. A l'obrador hi guarden "el monstre". Així anomenen el forn d'on surt el 99% del pa que s'hi elabora. JOSEP MARIA ROURA, Forn Roura "Les característiques d'aquest forn, a part del seu volum, és que en girar reparteix la temperatura uniformement, no crema més d'un costat que de l'altre, i dóna una cocció sobretot molt uniforme i diríem que molt tranquil·la." El futur del negoci dependrà de la quarta generació, els fills del Josep Maria, perquè ell ja ha dit que no s'imagina aquest obrador sense un Roura al capdavant.