Personal del CAP El Carmel preparen amb els veïns la festa del 25è aniversari del centre d’atenció primària. Precisament, aquest és l’objectiu de la celebració. Obrir-lo al barri per detectar-ne les necessitats i oferir un servei més eficient. JOAN ANTONI PÉREZ, director del CAP El Carmel “Necessitem una miqueta d’implicació de tothom. No només nosaltres com a equip d’atenció primària, sinó altres entitats, altres recursos des de la vessant més social, perquè aquest servei que donem a la població sigui el més adequat possible.” Per això han habilitat un espai per recollir propostes de millora dins la sala d’exposicions en què s’ha convertit avui el CAP. S’hi ha pogut veure una mostra d’imatges del Carmel cedides per veïns i veïnes. Algunes recorden quan el barri reclamava un ambulatori. A l’exterior de l’edifici s’han organitzat activitats per promoure l’exercici físic entre els veïns en col·laboració amb les entitats. MERCEDES GONZÁLEZ, Carmel Amunt “El barrio está colaborando bastante, le gusta que el CAP también se implique aparte de ser un centro de salut, que participe en todas estos eventos.” A banda de celebrar el quart de segle del CAP El Carmel, la festa serveix al centre mèdic per començar a treballar al barri de forma comunitària. S’han proposat detectar millor els problemes socials que degeneren en algunes de les malalties més habituals dels nostres dies.

Els treballadors del centre sociosanitari han organitzat una festa per celebrar 25 anys al servei dels veïns del Carmel, però també per involucrar-se encara més amb ells en l’àmbit social. Han preparat una exposició de fotografies cedides voluntàriament pels veïns, que es pot visitar a l’interior de l’equipament. La mostra inclou, a més, un espai per recollir propostes de millora del CAP.  A l’exterior, hi han programat ball, concerts i contacontes, pensant especialment en els nens petits i en la gent gran.

Des de la direcció del centre d’atenció primària expliquen que aquesta celebració és una aposta per la salut comunitària. És el tret de sortida per començar a treballar conjuntament amb les entitats, associacions i veïns del barri i millorar en la detecció dels factors determinants dels problemes de salut actuals que tenen una arrel social. Asseguren que són el desencadenant de bona part de les malalties dels nostres dies i que conèixer-los és clau per prevenir-les.