La nova entitat s’anomena Eix Torrent i ha nascut amb l’objectiu de posar en valor la varietat comercial d’aquest carrer. Una via on tot són comerços de proximitat amb negocis de tota la vida i artesans. IMAD ELHADDAD, Eix Torrent “Torrent de l’Olla és el carrer que baixa de Lesseps a Còrsega i el dinamitza una mica, la unió fa la força.” MANUEL RODRÍGUEZ, Eix Torrent “Creiem que amb l’associació aconseguirem fer moltes més coses, ajudar els comerços, ajudar-nos a nosaltres. De fet, una de les idees principals és convertir Torrent de l’Olla en un eix comercial important dins la ciutat.” Des que van crear l’associació aquest estiu ja s’han adherit 24 comerços i esperen que en els propers mesos el nombre d’associats es multipliquin per tres. Sobretot, de cara al proper esdeveniment, en què participaran de manera conjunta, el dia del comerç al carrer, que es farà el mes de desembre. MÍRIAM CAMARILLAS, Eix Torrent “Tindrem un trocet de carrer, no tot el Torrent de l’Olla perquè entenem que és un carrer molt principal, pels cotxes i la circulació, però sí que un troç de carrer hem quedat que sí que podríem tallar-lo.” També estan treballant en la campanya de Nadal. Estar units els ajudarà a fer-se més visibles i compartir despeses, per exemple, en la il·luminació i dinamització del carrer.

El Manuel Rodríguez fa molts anys que té negoci al carrer del Torrent de l’Olla. És una de les poques ganiveteries de la ciutat, on no només venen, també esmolen i fins i tot arreglen paraigües. És una botiga del barri de tota la vida, que va viure l’època en què el carrer tenia una associació. Però va desaparèixer. Ara, diversos comerços com el seu s’han unit amb el nom d’Eix Torrent per poder dinamitzar el carrer. Així ho explica el Manuel, de la Ganiveteria Rodríguez i tresorer de l’entitat: “Creiem que amb l’associació aconseguirem fer moltes més coses, ajudar els comerços, ajudar-nos a nosaltres. De fet, una de les idees principals és convertir Torrent de l’Olla en un eix comercial important dins la ciutat.”

La vicepresidenta d’Eix Torrent és la Míriam Camarillas, propietària del comerç de davant del Manuel, la joieria amb taller propi G de Joyas. De moment són 24 associats d’entre el més de 200 comerços que té el carrer, però esperen arribar aviat al triple d’inscrits. Segons la Míriam, ja s’han donat a conèixer amb la Nit Lila aquest estiu, en què uns músics van sortir a cantar la cançó de l’Eix Torrent, creada especialment per promocionar-se. Però creu que quan més s’animarà la gent a associar-se és amb la preparació conjunta de la jornada del comerç al desembre, quan fins i tot tallaran un tram de carrer: “Tindrem un trosset de carrer, no tot el Torrent de l’Olla perquè entenem que és un carrer molt principal, pels cotxes i la circulació, però sí que un tros de carrer hem quedat que sí que podríem tallar-lo.”

També estan treballant en la campanya de Nadal. Estar units els ajudarà a fer-se més visibles i compartir despeses, per exemple, en la il·luminació i dinamització del carrer.