El seu nom no deixa marge de dubte. Es coneix com l'edifici Dau i ja fa 28 anys que conserva un lloc privilegiat a la ciutat. Forma part d'un conjunt immobiliari que principalment havia de servir per ubicar-hi el nucli d'oficines del Grup La Caixa. SERGI FLORENCES, director de gestió d'immobles de Colonial "Va ser un encàrrec per al despatx d'arquitectes L35 i té uns usos molt diferenciats. D'una banda, hi ha les oficines de l'edifici Dau i l'edifici Prisma, que ja són 22.000 metres quadrats; després hi ha el Pedralbes Centre, un aparcament de set plantes i un edifici residencial d'apartaments que ja dóna al carrer d'Europa." Des de l'any 1992 fins avui dia, la immobiliària Colonial se n'ha fet càrrec. Han mantingut l'estructura intacta i només s'hi han fet petites reformes de manteniment. SERGI FLORENCES, director de gestió d'immobles de Colonial "Ja el 1987, quan es va acabar de construir, era un edifici amb moltes novetats tecnològiques. Per exemple, el control de la gestió estava informatitzat i una de les particularitats que té és en el sistema de climatització. Es va fer un escombrat continu entre les finestres per reduir l'impacte de la radiació solar i estalviar energia." Tot el conjunt, ocupa una superfície de més de 9.000 metres quadrats, entre la Diagonal i el carrer d'Europa, i el Dau és la seu de més d'una desena d'empreses. Però no només és un referent en l'àmbit empresarial. SERGI FLORENCES, director de gestió d'immobles de Colonial "És un clàssic de la Diagonal, i si la gent no cau en el nom almenys com a punt d'ubicació i referència és bàsic."

L’edifici Dau es va construir l’any 1986 i forma part d’un conjunt immobiliari que ocupa una superfície de 9.000 metres quadrats, entre la Diagonal i el carrer d’Europa. L’acompanyen l’edifici Prisme, el Pedralbes Centre, un aparcament i un bloc d’apartaments que dóna al carrer d’Europa.

Actualment el gestiona la Immobiliària Colonial, concretament des de 1992. L’edifici es va construir per acollir oficines del Grup La Caixa i actualment s’hi ubiquen més d’una desena d’empreses. Es va considerar un edifici innovador, sobretot tecnològicament, i des de llavors no s’hi han fet canvis estructurals, només petites millores de manteniment.