Espais com aquest, la Cantera de Vallcarca, s’han recollit en una col·lecció de cromos que ja ha començat a repartir-se pel barri. Es tracta d’una iniciativa de l’Arxiu i Observatori Actiu de Vallcarca, Raons Públiques i l’Escola Montseny, en col·laboració amb altres entitats. El resultat són 25 cartes que repassen el present i el passat del barri amb fotografies, anècdotes i preguntes. JOAN BERNÀ, Arxiu i Observatori Actiu de Vallcarca “Sembla que només hi hagi solars, però no, darrere d’aquests solars, en alguns, hi ha molta història, a altres, doncs, s’està començant a fer aquesta història.” Els cromos recullen des de reivindicacions veïnals, com el Consolat de Dinamarca o Can Carol, fins a la recuperació de solars, com l’hort o la plaça de la Farigola, o el patrimoni del Coll – Vallcarca. Les cartes s’han concebut com un joc. ALICE LANCIEN, Raons Públiques “El nom moltes vegades és el nom que els veïns o els nens donen a aquest espai i el cromo té l’energia que et permet intercanviar el coneixement sobre el barri, històries, anècdotes.” El joc es repartirà des de diferents comerços i entitats on s’hauran de contestar les preguntes que es plategen per aconseguir nous cromos i continuar descobrint el barri.

El joc es repartirà des de diferents comerços i espais on els nens hauran de contestar les qüestions que es plantegen per aconseguir nous cromos i continuar descobrint el Coll i Vallcarca.

Les cartes mostren llocs emblemàtics com l’alberg Mare de Déu de Montserrat, reivindicacions veïnals com Can Carol o l’antic consolat de Dinamarca, o espais recuperats com La Cantera o la plaça de la Farigola. Amb aquesta proposta es pretén crear un intercanvi entre entitats, famílies, comerços i veïns a través dels coneixements dels barris.

Durant el curs passat l’Arxiu i Observatori Actiu de Vallcarca, Raons Públiques i els alumnes de tercer de l’Escola Montseny van fer itineraris per treballar els espais que apareixen en els cromos i conèixer-ne la història.