Les obres de rehabilitació de la Lleialtat Santsenca han quedat aturades. Les empreses constructores no han pogut continuar amb els treballs per motius econòmics. Una notícia que els veïns han rebut amb sorpresa. PEDRO STRUKELJ, veí "Em preocupa l'aturada de les obres i voldríem que continués amb normalitat. Encara que hagi de trigar una mica més que no s'aturi." L'Ajuntament ja ha obert un concurs per trobar una empresa que continuï amb la rehabilitació de la Lleialtat Santsenca al més aviat possible. CARLES BAIGES, membre de la plataforma Lleialtat Santsenca "Nosaltres estarem al darrere com hem fet tots aquests anys perquè no s'endarrereixin les obres perquè ja estan trigant perquè és una obra complexa. Però estarem al darrere i no deixarem que s'endarrereixen. No creiem que afecti exageradament el ritme que porten les obres." Un cop acabi el nou procés de licitació, segons l'Ajuntament, els treballs es podrien reprendre durant la segona quinzena de novembre.

L’aturada de les obres ha suposat la rescissió del contracte amb les empreses adjudicatàries i l’aplicació de les penalitzacions corresponents. Les obres estan molt avançades i, d’acord amb el calendari previst, hi haurà una nova empresa adjudicatària que ha d’estar en condicions de reiniciar les obres la segona quinzena de novembre.

El projecte de remodelació preveu conservar els elements originals i convertir l’edifici en un equipament per a diverses entitats de Sants. El govern municipal anterior considerava aquest projecte un exemple de col·laboració veïnal, envers els incidents que es van produir arran del desallotjament de Can Vies. Aquest nou equipament havia de pal·liar aquest dèficit de locals per als veïns de Sants que el moviment associatiu fa temps que denuncia.

Situat al número 31 del carrer d’Olzinelles, l’edifici data de 1927 i reformes posteriors el van anar desvirtuant. El projecte, dissenyat per H Arquitectes, va dotar-lo amb les últimes innovacions tècniques seguint criteris de sostenibilitat, amb la instal·lació d’un sistema de climatització intel·ligent i de plaques fotovoltaiques.

Una paret mitgera permetrà veure com era l’edifici en el passat, renovat també tant a la planta baixa, que passarà a ser una sala polivalent amb servei de bar, com a la de dalt, que acollirà una sala d’actes amb capacitat per a 200 persones.