Arriben puntuals a les sis per conèixer el grup de cosidores de Sant Antoni. Són pakistaneses i participen en un curs de català, però també són aficionades a la costura. Una activitat que els permet trobar punts en comú. Ràpidament, s’interessen per algunes de les peces que han deixat preparades per ensenyar-les-hi. MERCÈ RALUY, grup de cosidores de Sant Antoni "Nosaltres estaríem encantades que vinguessin aquí a aprendre coses que els podem ensenyar nosaltres i a la millor elles ens en poden ensenyar moltes també que no coneixem." Diverses tècniques que els han mostrat les cosidores ja les coneixen i, fins i tot, les practiquen habitualment. I com que el grup és obert a tothom, algunes ja comencen a fer plans. SHAMAILA IQBAL, visitant "M’ha agradat molt la visita i un dia vindré a cosir." D’altres també s’han interessat per la tècnica dels boixets. MERCÈ RALUY, grup de cosidores de Sant Antoni "Quan han vist les puntes de coixí s’han emocionat. Es veu que no és conegut a la seva terra, possiblement, el ‘patchwork’ diuen que el coneixen, el punt de creu també." Conèixer el grup de cosidores és una de les sortides programades dins el curs de català inicial que fan aquestes dones pakistaneses. Amb activitats com aquesta busquen conèixer millor el barri i trobar oportunitats per practicar la llengua que estan aprenent.

La costura és una artesania que uneix moltes cultures. Ho han pogut comprovar dones pakistaneses que han visitat un grup de costura de Sant Antoni. Les dones han connectat de seguida i han compartit les tècniques que coneixen i practiquen. També han descobert les puntes de coixí fetes amb boixets.

La visita al grup de costura de Sant Antoni és una activitat de la classe de català inicial que s’imparteix a l’Escola Ferran Sunyer, també del barri de Sant Antoni. El curs va començar fa cinc mesos i acabarà a finals d’abril. A la visita les ha acompanyat una mediadora del projecte Xeix, que ajuda a fer més fluida la comunicació, tot i que la majoria es defensen en castellà i algunes parlen bé el català.