Formen part de la Companyia Laura. Asseguren que durant aquests mesos els Lluïsos han estat com el seu niu. Han participat en una residència teatral que els ha ofert l’entitat. D’aquesta manera, han tingut un espai on preparar l’obra que estan a punt de presentar. IVET ZAMORA, actriu, dramaturga i directora de la Companyia Laura “Era un projecte que volíem fer d’alguna manera o altre i llavors quan vam veure que es podien presentar propostes va ser, aquesta és la nostra. No sabíem que això podia passar, que podíem trobar un espai on assajar, on després mostrar, sense que en principi paguéssim des d’un bon inici. Jo estava a Bèlgica quan em van trucar i em vaig posar molt contenta, està essent molt ‘guai’.” Els Lluïsos han volgut fer una aposta per la creació jove, en aquesta nova etapa de l’entitat. Per això, han cedit l’espai a tres companyies emergents per treballar en peces inèdites que s’inclouran en la seva programació. MARTA BUCH, gerent dels Lluïsos de Gràcia “Estem contents perquè les companyies han tingut un espai on poder assajar i on poder-se desenvolupar i el fet que puguin acabar representant l’obra aquí i que després tinguin projecció de fer-la a fora en altres espais de Catalunya, vol dir que hem escollit unes companyies que els hem donat la primera empenta però que elles ja comencen a anar soles.” Les obres de les companyies escollides pels Lluïsos, tracten sobre temes socials. La Companyia Laura serà la primera a estrenar. Ho farà el 16 i 17 d’abril amb La Trinxera: una fotografia de com se sent la gent jove enmig del context social actual.

‘La trinxera’ és l’obra de teatre en què havien estat treballant la Ivet Zamora i el Pablo Macho, de la Companyia Laura. Però el que no sabien és que podria veure la llum ben aviat. Tot ha estat possible gràcies a la residència teatral que els ha ofert els Lluïsos de Gràcia. L’entitat, que s’ha renovat recentment, ha començat la nova etapa fent una important aposta per la creació jove.

Durant aquest curs, els Lluïsos han cedit l’espai a tres companyies de teatre emergents per treballar en els seus projectes. Durant la residència han tingut l’acompanyament teatral, en col·laboració amb La Perla29, del director artístic Oriol Broggi. La iniciativa vol fomentar el desenvolupament d’aquests joves creadors i, a la vegada, que formin part de la programació de l’entitat. La Pública, Les Coralines i la Companyia Laura han estat les escollides, entre més de cinquanta propostes presentades. Totes tres, amb treballs propis i inèdits de temàtiques socials. Es representaran al teatre dels Lluïsos, amb expectatives que això els obri les portes a altres espais i projectes.

La Ivet Zamora i el Pablo Macho ja havien estat seleccionats pels Lluïsos amb un altre projecte, en la primera edició del festival de microrelats, Nanoteatre. Ara, però, s’han estrenat com a residents amb la Companyia Laura. Juntament amb tres joves actrius, els propers 16 i 17 d’abril portaran a escena ‘La trinxera’, una obra que els autors defineixen com a eclèctica, en què tant el text, com l’expressió corporal i una escenografia arriscada porten el públic a emmirallar-se en els personatges de la història. A través dels pensaments de tres noies joves que comparteixen pis, volen fer reflexionar l’espectador. El tema és la desorientació social que viu la seva generació, davant la realitat que els envolta.