És molt més que una botiga de segona mà. La venda d’aquests llibres o aquesta roba serveix per finançar una ONG que ajuda persones amb problemes relacionats amb l’habitatge. Per exemple, dilluns van aturar el desnonament d’aquesta família de Provençals del Poblenou. Ara, els segueixen assessorant sobre els passos a seguir. “O sea, todas, absolutamente, donde tienes las herramientas para poder montar, todo, todo.” ANTONIA SOLER, usuària “Para que no nos echaran del piso, para tener los niños estables, la verdad es que mucha ayuda, la verdad.” Quan l'ONG Vivible es va establir al barri, el 2013, els veïns van donar-los articles, d’aquí en va sortir la botiga. Avui en dia fins i tot venen per internet. Amb els diners aconsegueixen cobrir les necessitats diverses que puguin tenir els usuaris. ÀNGELS GONZALO, Vivible “Se’ls dóna suport a tots els nivells, tant d’acompanyament als jutjats, als serveis socials, se’ls proporcionen medicines, roba, mobles, tot el que necessitin.” Compten amb diversos col·laboradors i tenen contacte amb serveis socials i altres entitats. La proximitat de la botiga els permet captar casos que potser no arribarien a les administracions i, també, crear consciència social. Han ajudat més de 80 famílies, gent en situacions d’atur de llarga durada o que han acabat les prestacions. “Anant als llocs adequats a demanar les coses adequades, si ho fan hi ha moltes possibilitats que surti bé i es resolgui l’assumpte.”

Quan Vivible es va establir al número 1084 de la Gran Via de les Corts Catalanes els veïns van començar a donar-los articles per als usuaris d’aquesta ONG destinada assessorar i donar suport a les famílies que estan en risc de perdre el pis. Era l’any 2013 i d’aquí va sorgir la botiga que serveix per finançar una part de l’activitat d’aquesta associació sense ànim de lucre amb seu al barri de Provençals del Poblenou. La botiga ha anat creixent i actualment fins i tot venen productes per internet.

L’entitat ofereix un suport integral als afectats en contacte amb els serveis socials de l’Ajuntament i altres associacions que treballen en el vessant assistencial i solidari. Procuren assegurar, en cada cas, el dret fonamental d’un habitatge digne. També altres aspectes bàsics com el menjar, la roba, els subministraments, el transport o la formació i les sortides professionals per revertir la situació de persones que en molts casos estan a l’atur des de fa molt temps i han acabat les prestacions.

Recentment, per exemple, les gestions de Vivible han contribuït a aturar el desnonament d’una família nombrosa del barri. La proximitat que els ofereix la botiga els permet detectar casos que potser no arribarien a les Administracions així com completar el suport que es dóna des dels estaments públics. A més, la visibilitat que els aporta també els facilita rebre donacions, tant econòmiques com de productes, així com la tasca de conscienciar els veïns de l’entorn.