La Casa Groga era una antiga masia de Sant Genís ubicada on ara hi ha el centre cívic que n’ha heretat el nom. L’Ajuntament el va construir fa 25 anys a petició dels veïns. Des de l’equipament han preparat diverses activitats per celebrar l’aniversari. MERITXELL RODRÍGUEZ, directora del Centre Cívic Casa Groga “Al setembre fem un passi de fotos, a l’octubre fem una gimcana familiar amb un espectacle de titelles i després al novembre la castanyada que és una festa que muntem amb tot el barri, doncs aquest any serà més sonada. " L’ampliació de les dependències l’any 2000 va ser un dels moments més importants del Casa Groga. “Vam guanyar un espai molt important que és la ludoteca i la sala de baix, que és l’auditori, que és una sala gran, igual que aquesta que també ens dóna la possibilitat de fer més tallers i donar oferta a més usuaris.” Aquí han tocat grups de música de renom, com els Jarabe de Palo o la Troba Kung-Fú. Han consolidat un festival d’arts escèniques al carrer, el Desplaçat, que ja ha fet 12 edicions. “Dansa, teatre, jocs tradicionals, classes tradicionals, tot plegat per acostar coses que normalment no es poden veure al barri.” El 25è aniversari també els serveix per mirar al futur. “Estem obrint una línia de treball amb l’Institut de la Vall d’Hebron, que són nois que fan batxillerat artístic i estem començant projectes xulos.” Uns projectes que se sumaran als que ja fan, relacionats amb la cooperació i l’ecologia, i a l’oferta de tallers que ofereixen.

El Centre Cívic Casa Groga de Sant Genís celebra el 25è aniversari amb un programa d’actes que començarà al setembre amb una projecció de fotografies històriques de l’equipament i continuarà a l’octubre i al novembre amb una gimcana per a famílies i amb la castanyada que celebren cada any per Tots Sants però amb un format nou.

L’equipament està especialitzat en ecologia, cooperació i arts escèniques. De fet, el mes de maig organitzen un festival, el Desplaçat, que porta als carrers del barri diferents espectacles de dansa i teatre.Un dels moments clau de la història de la Casa Groga va ser l’ampliació de les dependències que es va fer l’any 2000. Ha acollit, a més, concerts de bandes de música conegudes com Jarabe de Palo i la Troba Kung-Fú.

Arribats al quart de segle, afronten una nova etapa amb projectes de futur renovats, per exemple posaran en marxa una col·laboració amb l’Institut de la Vall d’Hebron. També volen seguir creixent per ampliar l’oferta de tallers que ofereixen al barri.