Aquests dibuixos ens mostren una de les places més populars de Barcelona, la plaça Reial, i encara que siguin diferents els uneix el fet que van ser creats el mateix dia. CARLA CAMACHO, gestora cultural de la Fundació Setba “Aquesta exposició és el resultat d’una jornada que vam fer el 21 de maig aquí a la plaça Reial que es deia ‘La plaça dibuixa’ i convidàvem a tothom a qui volgués a dibuixar la plaça.” La mostra recull l’obra tant de professionals com d’aficionats al dibuix. I s'hi pot veure la plaça Reial des de diferents punts de vista. CARLA CAMACHO, gestora cultural de la Fundació Setba “Hi havia gent que dibuixava la plaça en àmbit d’arquitectura i tot, després hi havia gent que dibuixa el que l’inspira, com festiu, un dia de sol. Doncs no, el requisit era que havien de dibuixar la plaça Reial. A més, vam tenir la sort que vam comptar amb quatre balcons que van obrir.” La segona edició de ‘La plaça dibuixa’ ha estat un èxit de participació i, per això, la Fundació Setba no descarta recollir en un futur tots els dibuixos en un llibre.

La plaça Reial, immortalitzada a través del dibuix, tant de professionals com d’aficionats. Aquest és l’objectiu de la iniciativa “La plaça dibuixa”, de la Fundació Setba, que ha arribat enguany a la segona edició. L’únic requisit per participar-hi és que el dibuix representi algun aspecte de la plaça Reial i la Fundació Setba facilita a tots els participants el material necessari.

Tot i que no hi ha cap premi, la recompensa és que totes les obres es mostren en una exposició a la galeria de la Fundació Setba. En l’edició d’aquest any 300 participants han respost a la crida, que va omplir per un dia la plaça Reial de dibuixos.