Aquest diumenge ha estat el primer dia que la cinquena planta del CCCB s’ha obert al públic en general com a mirador, des de les 11 h del matí fins a les 20 h. De moment, la iniciativa, gratuïta, es mantindrà fins al diumenge 7 de desembre. Els visitants que s’hi han acostat aprofitant la bona visibilitat del dia han pogut veure el mar, el barri Gòtic i tot Ciutat Vella, la muntanya de Montjuïc i, per l’altra banda, la part alta de la ciutat amb el Tibidabo i la Torre de Collserola de fons.

20è aniversari del CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va néixer el 1994 com a centre públic per organitzar i produir tota mena d’activitats culturals, des d’exposicions, debats, festivals i cicles de cinema fins a cursos i conferències. És un espai que s’ha obert a col·lectius d’artistes, creadors i programadors independents, i també a diverses entitats que durant els anys s’han anat vinculant al centre.

El CCCB està ubicat a l’antiga Casa de Caritat del carrer de Montalegre, un edifici del 1802. El 1956, la institució es va traslladar a les Llars Mundet i l’edifici va quedar abandonat i sense ús. El 1989, el consorci format per la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona van crear el Centre de Cultura Contemporània, en el marc d’un projecte de rehabilitació del barri del Raval i dels seus edificis històrics. Els arquitectes Helio Piñón i Albert Viaplana van ser els encarregats de transformar el vell edifici en un espai  modern i adequat amb sales d’exposicions, aules, auditori i espais polivalents. Per això van conservar i recuperar part de l’estructura original, però hi van introduir noves estructures com la façana de vidre que sobresurt de l’edifici i l’eleva.