La Montserrat és una de les imatges del Poblenou. El seu rostre és un dels set murals que el projecte Now Poblenou ha creat al barri. Aquesta és una de les parts del treball creatiu que impulsa el Fabrizio Bianchini, conegut amb el sobrenom artístic de Jupiterfab, amb la col·laboració de 20 professionals més. Durant el darrer any també han entrevistat 30 veïns de tota la vida i nouvinguts, que expliquen la relació que tenen amb el barri, i alguns d'ells han cedit la seva cara per al projecte. FABRIZIO BIANCHINI, artista "Principalmente, lo que estoy intentando hacer es pintar en paredes grises o paredes que se están cayendo porque, además de representar la identidad humana, reforzar el sentido de comunidad, es también embellecer el barrio." Now Poblenou reflexiona sobre la "gentrificació" que es dóna al barri. Aquest concepte defineix el procés pel qual la població autòctona d'una zona es veu desplaçada per una altra de nova. Segons afirma el Fabrizio, el projecte intenta fer minvar aquesta tendència i que el barri no perdi l'essència. FABRIZIO BIANCHINI, artista "Dar fuerza a lo que son las personas, representar la gran fuerza humana que tiene este barrio y, de paso, también darle fuerza a esto por lo menos, no digo parar, pero para ralentizar el tema de la gentrificación y dar más conciencia a las instituciones y a las personas que quieren invertir en este barrio." La Montserrat explica que va cedir la seva imatge perquè l'atreu el missatge del projecte, perquè ella també creu que el barri s'està despersonificant. MONTSERRAT POCURULL, veïna "L'estem perdent pel turisme, perquè botigues emblemàtiques que pleguen són bars o són supermercats. I, és clar, nosaltres, els de la meva edat, l'estem aguantant però jo veig que el meu fill ja no la té. Li agrada molt el Poblenou, a la meva filla també, però no té aquella llavor que el Poblenou era nostre. Barcelona ens està menjant, que dic jo." El projecte ara ha entrat en una segona fase, que inclou l'elaboració d'un documental i una exposició que es pot visitar al Centre Cívic Can Felipa.

Now Poblenou és un projecte multidisciplinar que ha impulsat l’artista Fabrizio Bianchini, conegut amb el sobrenom artístic de Jupiterfab, amb la col·laboració de 20 professionals. La proposta gira entorn de la “gentrificació” que, segons el creador, hi ha al Poblenou. Aquest concepte defineix el procés pel qual la població autòctona d’una zona es veu desplaçada per una altra de nova.  Hi treballa des de fa un any i la part més visible de la seva proposta artística són els set murals de grans dimensions que ha pintat a diferents parets del barri, en els quals apareixen les cares de diversos veïns del Poblenou.

Aquestes persones prèviament han estat entrevistades. De fet, s’han fet 30 entrevistes però només han proposat a alguns dels participants que cedissin el seu rostre, i se’ls ha fet un vídeo d’uns cinc minuts de durada en què expliquen la seva relació amb el barri. Des de l’estiu ja treballen en la segona fase del projecte, que consisteix en l’elaboració d’un documental fet a partir del material audiovisual que han anat treballant en els darrers mesos i d’una exposició que es pot visitar al Centre Cívic Can Felipa.