A la plaça de la Farga no volen que la festa major perdi volada i per aconseguir-ho s'han tret la roba. ANNA MARIA MARÍN, Comissió de Festes Plaça de la Farga “Ens hem despullat per fer diners per la festa major perquè no hi ha prou. Hem fet una mica de 'destape'. Ens ho passem molt bé i riem. Diem: 'mira a aquest se li veu això, o mira que petita la té aquell.” Però el calendari no només vol aconseguir diners per a la festa major, també és reivindicatiu. Amb aquestes fotografies volen defensar l'espai conegut com a Hortet de la Farga, que des de fa anys els serveix com a magatzem i que podrien perdre. JULIO ORELLANA, Comissió de Festes Plaça de la Farga “No ha estat difícil perquè tinc experiència en fer fotografia. Hem tingut més problemes a l'hora de retallar. No les hem fet directament a l'hort perquè feia una mica de fred per posar-nos a l'hort.” Enguany han editat 250 exemplars i esperen repetir l'èxit de l'any passat. El calendari es pot comprar a la Comissió de Festes i té un cost de 10 euros.

Han guanyat el concurs de guarniments de carrers diverses vegades, però la Comissió de Festes de la Plaça de la Farga no es conforma a sorprendre els visitants només durant la festa major. Després de l’èxit de l’any passat, enguany repeteixen amb un calendari en el qual tots els membres de la comissió apareixen amb roba per evitar que la manca de subvencions afecti la continuïtat de la festa major.

En aquesta ocasió hi surten envoltats d’hortalisses i verdures amb un objectiu: defensar el conegut com a Hortet de la Farga. Es tracta d’un espai doble de 400 metres quadrats amb un magatzem, que utilitza la comissió de festes per guardar els decorats, i un petit jardí que des de fa cinc anys cuiden els veïns de la zona. Aquest terreny el va cedir el seu propietari, però des del mes de maig l’amenaça de desnonament i enderroc plana sobre l’Hortet. Des del districte ja han mantingut converses amb ServiHabitat, la immobiliària de CaixaBank i actual propietària, però el futur d’aquest espai encara és incert.

Enguany han editat 250 exemplars i esperen repetir l’èxit de l’any passat. El calendari es pot comprar a la Comissió de Festes i té un cost de 10 euros.