És la primera escena d’‘El saltamartí’. Un text de Joan Brossa no estrenat mai fins ara i que La Bombeta Companyia Teatral ha teatralitzat. El projecte es va iniciar al març i al setembre van començar els primers assajos. Aquesta adaptació és l'encarregada d'obrir la 13a edició del Fica't al SAT!. HÉCTOR MELLINAS, director de La Bombeta Companyia Teatral "Es bonic poder-lo estrenar al SAT! i és bonic poder inaugurar la mostra amb un espectacle com aquest, sobretot perquè és la reivindicació d'un tasca de poeta en la tradició catalana de Joan Brossa." El concurs d'arts escèniques de Sant Andreu està obert a qualsevol companyia del districte. Per participar-hi, l'únic requisit és estrenar un espectacle inèdit. Enguany, nou companyies presentaran treballs de teatre, música i dansa. Un jurat format per professionals de les arts escèniques escolliran la millor proposta. IRENE QUERALT, La Bombeta Companyia Teatral "Si no hi haguessin concursos com Fica't al SAT! no podríem presentar aquesta obra en un altre teatre perquè els teatres tenen un programació tancada. Llavors, no tens la possibilitat de veure com funciona el sector professional, ho hauríem de fer en un casal o en un centre cívic i no és el mateix." Sobretot perquè el SAT! ofereix a les companyies amateurs assajar i actuar en un teatre que disposa de suport tècnic i audiovisual professionals. OSCAR RODRÍGUEZ, director del SAT! "És bo perquè des d'un teatre professional estem ajudant i estem contribuint que la gent que fa arts escèniques ho faci millor." Els organitzadors calculen que el Fica't al SAT! aplegarà fins a l'abril uns 1.400 espectadors.

La Bombeta Companyia Teatral, creada fa cinc anys, serà l’encarregada d’obrir el certamen de teatre amateur. Sota la direcció d’Héctor Mellinas, estrenaran ‘El saltamartí’, un text de Joan Brossa que no s’ha teatralitzat abans i en el qual treballen des del març de 2015. Per la companyia, participar en el Fica’t al SAT! és una possibilitat per poder treballar i utilitzar recursos tècnics i escènics professionals.

En total, la mostra acollirà nou espectacles de teatre, dansa i música. D’aquests, vuit peces seran estrenes absolutes. La 13a edició del Fica’t al SAT! s’inaugura aquest divendres i s’acabarà el 22 d’abril. Durant aquest període, cada divendres a les 21 h hi haurà una representació. Segons l’Òscar Rodríguez, director del SAT!, el certamen vol contribuir que el personal d’arts escèniques pugui actuar en millors condicions gràcies a la cessió de les instal·lacions del teatre municipal.

A més d’una mostra, el Fica’t al SAT! també és un concurs. Un jurat format per sis persones atorgarà el primer i segon premi al millor espectacle i el premi especial del jurat.

13 edicions del Fica’t al SAT!

Fins a aquesta edició, més de 50 companyies del districte de Sant Andreu han participat en aquest certamen. Això representa unes 250 funcions. Des de 2013 la mostra es realitza els divendres perquè els dies abans la companyia pugui assajar i muntar. A més de la mostra, el SAT! organitza una activitat complementària gratuïta com ara tallers o xerrades per a les companyies.