L’Auditori serà un dels escenaris de la festa del primer aniversari de Calàbria 66. Al llarg de tot el dia, hi haurà activitats, com les que proposa el grup de poesia Poemes al Nas de la Lluna. MARIA TERESA SALADRIGUES, grup Poemes al Nas de la Lluna “Es farà un acte en què intervindrà poesia, música i ball. Tenim una ballarina fantàstica, que ho fa molt bé, i d’alguna manera, els seus balls els il·lustrarem amb un poema que s’hi adigui.” De fet la festa s’ha plantejat com una visita turística per conèixer la diversitat d’iniciatives que fan al centre. PEP SALA, president de l’AV Sant Antoni "Calàbria 66 funciona com un espai que es va fent pels propis veïns i veïnes, que van venint, i col·lectius i entitats. Per tant la programació que hi ha no és a un any vista, sinó que són propostes que es van fent i van sortint en cada moment.” És un espai de trobada que comparteixen una cinquantena de grups. També acull l’Escola d’Adults Pere Calders, llargament reivindicada pels veïns. SALVADOR ORDUÑA, alumne de l’Escola d’Adults Pere Calders "Sabia que hi era però no havia anat mai, però en canvi en estar aquí, a Calàbria, he vingut. Em van fer una prova i m’he apuntat a un curs d’informàtica." ANTÒNIA COLLADO, alumne de l’Escola d’Adults Pere Calders "Per a les persones adultes que estem una mica ja per casa, doncs ens agrada venir a aprendre, que mai no és tard per aprendre coses." La festa de dissabte ocuparà el carrer i es farà una gran paella popular.

Des que fa un any una plataforma d’entitats de Sant Antoni es va fer càrrec de la gestió de l’espai veïnal Calàbria 66, l’activitat no ha parat de créixer. Actualment hi estan vinculades unes 40 entitats i una desena de grups i aquest dissabte s’inaugurarà un nou espai: una biblioteca popular, al voltant de la qual s’ha creat un grup de literatura.

Les instal·lacions permeten desenvolupar-hi des d’un casal per a caus i esplais del barri, fins a espectacles d’arts escèniques, a més de cursos, tallers i extraescolars.

En la festa d’aniversari proposen un tast d’activitats per convidar els veïns a fer-se seu l’espai. L’inici el marcarà a les 10 h una cercavila que començarà a la cruïlla del carrer de Tamarit amb Comte d’Urgell. Després seguirà una visita turística pels espais de Calàbria 66 i, tot seguit, pels llocs memorables del barri. A les dues hi haurà una paella popular i, durant tota la jornada, s’hi faran lectures de poemes, micro obert, dansa, concerts, teatre, debats i també pintura i meditació.