Cada dia un grup de veïns es troba en un espai a l'aire lliure prop de la Sagrada Família. Juguen a cartes o peten la xerrada estiu i hivern. En total són un centenar de persones, que s'han convertit en un club social informal al voltant de l'activitat esportiva de dos clubs de bitlles catalanes i un de petanca. ANTONIO CASADO, Club de Bitlles Sagrada Família "Nos permiten tener unas sillas y unas mesas. Aprovechamos las mañanas para que la gente mayor pasen el rato, se diviertan i lo pasen bien." En les pistes, hi juguen el Club Petanca Recreativa i Bitlles Catalanes del Poblet Sagrada Família Els Almogàvers i el Club de Bitlles Sagrada Família. Els jugadors són gent gran, jugadors aficionats que ja fa temps que utilitzen aquestes instal·lacions. L'espai de trobada és una segona família. ANTONIO CASADO, Club de Bitlles Sagrada Família "Antes simplemente se dedicaban a jugar a las billas, a hecer la liga, pero de esto no se participaba. Ahora llevamos más de cuatro o cinco años que nuestro mayor deseo es que la gente se entretenga, se lo pase bien y que disfruten de este sitio que es maravilloso. Y creo que estamos consiguiéndolo." El lloc està a la plaça de Gaudí, entre els carrers de Provença i Lepant, i comparteixen alguns serveis del punt verd. ANTONIO CASADO, Club de Bitlles Sagrada Família "Con el punt verd nos llevamos bien, es fundamental. Somos como vecinos. Si ellos necesitan cualquier cosa, tanto yo como mis compañeros les apoyamos, les beneficiamos, lo que haga falta." La iniciativa ha agafat tanta volada que l'Ajuntament ha decidit condicionar l'espai. Per això hi ha fet reformes com ara tancar el perímetre de les pistes o renovar el mobiliari. Tampoc no descarten estudiar com instal·lar-hi un mòdul que protegeixi aquest club espontani de la pluja i el fred.

Totes les activitats es fan a l’aire lliure, però disposen de lavabos al punt verd i també d’unes arques on desar els estris de bitlles i petanca, així com les taules i cadires per a l’esplai. L’Ajuntament ha arranjat les pistes de joc i les ha tancades. Ha substituït alguns bancs i té previst posar-ne un més a la pista de bitlles i dos més a la de petanca.

El Club Petanca Recreativa i Bitlles Catalanes del Poblet Sagrada Família Els Almogàvers i el Club de Bitlles Sagrada Família volen també que es canviï la pantalla de protecció de les bitlles i que se’n millori la il·luminació, actuacions que el districte està estudiant. Tampoc no descarta instal·lar-hi el mòdul que reclamen els grups d’usuaris per no passar tant fred o resguardar-se de la pluja. Les persones que formen part d’aquests grups, veïns del barri, reivindiquen aquest espai com a lloc de trobada, a tocar de la basílica, un espai que sovint comparteixen amb els turistes que van a visitar el temple.

El Club Petanca Recreativa i Bitlles Catalanes del Poblet Sagrada Família Els Almogàvers té una seixantena de socis i el Club de Bitlles Sagrada Família, en té una vintena. Hi ha uns 10 jugadors que competeixen a la Lliga catalana.