El centre cívic i la biblioteca del Fort Pienc hauran de tancar uns mesos. La causa n'és l'esfondrament del fals sostre de la biblioteca que es va produir el 15 de juny, que va alertar de la mala instal·lació del sistema en diferents parts de l'equipament. De moment s'hi han suspès totes les activitats tot i que s'ha pogut traslladar algun servei en altres espais. Es preveu que el centre reobri parcialment el 25 d'agost. MÀXIM LÓPEZ, gerent de l'Eixample "El menjador social ja, des del primer dia, el tenim traslladat al costat, a la residència de gent gran, per tant, aquest servei el facilitem. I el que és l'espai de gent gran, també intentarem obrir-lo, amb limitacions, però intentarem obrir-lo de cara al setembre." La intenció és obrir un accés provisional pel carrer d'Alí Bei, tot i que no és el 100% accessible. Els usuaris es poden informar dels terminis i de les alternatives per disposar dels serveis a través del correu electrònic i el telèfon del centre cívic. La previsió és que les obres durin força temps, perquè la substitució del fals sostre afecta més de 4.000 m2. MÀXIM LÓPEZ, gerent de l'Eixample "És un projecte de cost i de complexitat elevats, els sostres són molt alts, la tipologia de fals sostre és complexa, per tant, es pot allargar ben bé fins al segon trimestre de l'any que ve." S'ha d'encarregar un projecte d'obres perquè el fals sostre no es pot reparar, s'ha d'enderrocar i fer de nou. Un cop es redacti se sabran els costos i també les dates de reobertura dels espais. L'Ajuntament no descarta demanar responsabilitats si es confirmen les inspeccions visuals dels tècnic municipals i dels Bombers, que apunten a una mala col·locació del fals sostre, que no va respectar les especificacions del fabricant tant pel que fa a les distàncies com als sistemes de suport.

El 15 de juny es va esfondrar el fals sostre de la zona infantil de la Biblioteca Fort Pienc. La causa sembla que va ser una instal·lació inadequada del sistema d’ancoratge de les peces quan es va fer l’obra, ara fa uns 15 anys. La revisió tècnica ha detectat que el sistema de fals sostre també estava mal col·locat en altres àrees del centre cívic, com el vestíbul d’entrada. En total estan afectats uns 4.000 m2.

Arreglar el sostre és un projecte de cost i de complexitat elevats perquè són molt alts. El gerent del districte assegura que les obres “es poden allargar ben bé fins al segon trimestre de l’any que ve” .

S’ha d’encarregar un projecte d’obres perquè el fals sostre no es pot reparar, s’ha d’enderrocar i fer de nou. Un cop es redacti se sabran els costos i també les dates de reobertura dels espais. L’Ajuntament no descarta demanar responsabilitats si es confirmen les inspeccions visuals dels tècnic municipals i dels Bombers, que apunten a una mala col·locació del fals sostre, que no va respectar les especificacions del fabricant tant pel que fa a les distàncies com als sistemes de suport.