Entre aquesta imatge de començaments del segle passat i aquesta altra han passat noranta anys. Moltes coses han canviat a la Rambla i el bar restaurant Núria n'ha estat testimoni, ja que es va instal·lar al passeig el 6 de febrer de 1926. MONTSE VILA, tercera generació del bar Núria “Als anys 20 tot anava molt bé la gent molt elegant, hi havia un tipus de menjar, més sibarita. Després vam començar també amb el tema del turisme, el menjar era més ràpid, la gent sempre tenia pressa, i ara hem volgut recuperar una miqueta, captar una altra vegada el client de Barcelona, que estigui ben còmodes que no tinguin tanta pressa .” L'establiment, que va ser el primer de la ciutat en disposar de tirador de cervesa, s'ha hagut d'adaptar a canvis d'hàbits i de clientela. I també ha sobreviscut a moments en què la Rambla no era gaire popular. MARCEL CORTADELLAS, tercera generació del bar Núria “Ha millorat en seguretat, s'ha millorat en neteja, s'ha millorat en molts aspectes, que potser també s'ha vist minvada durant molts anys i que nosaltres hi passegem, anem al Gòtic, anem a la Rambla, anem a qualsevol dels llocs, que s'hi pot estar.” El bar restaurant Núria festejarà, durant tres dies, els seus 90 anys de vida amb diferents activitats organitzades al local com ara una festa de la cervesa, actuacions teatrals i musicals.

El 6 de febrer de 1926 va obrir a la Rambla el bar restaurant Núria. Pocs anys després s’hi van fer unes reformes que el van convertir en un dels millors establiments de l’època. Era un local que no tancava mai, ni de dia ni de nit, i això va fer que un dia que feien obres i van intentar tancar la porta, no trobessin ni les claus.

El Bar Núria va ser el primer de la ciutat que va disposar d’assortidor de cervesa i també el primer que venia pollastres a l’ast. De fet, al llarg dels 90 anys d’història, el local ha passat per diferents etapes i també ha vist modificada la seva estructura. Un incendi, el 1985, va fer que els propietaris aprofitessin l’ocasió per redistribuir els espais creant els tres menjadors actuals: un per a celebracions de grups, un altre obert a tothom i un altre de reservat a esdeveniments d’empreses.

El Bar Núria té un emplaçament privilegiat, just al davant de la font de Canaletes, i va obtenir el 1988 el títol de Ramblista d’Honor, un guardó que atorga cada any l’Associació d’Amics de la Rambla des de 1962.