El David Roig està molt satisfet de la seva nova recepta. Assegura que destaca per la textura i l’harmonia de gustos. És la més sofisticada de les prop de 20 botifarres d’ou que la xarcuteria L’Avi David del Baix Guinardó ofereix als seus clients. DAVID ROIG CEBRIÁN, xarcuter “Està composada de fetge d’ànec, codony i porta una mica de vi de Sauterns, que és un vi que amb el maridatge amb el foie queda molt bo, i trobo que està molt aconseguida quant a sabors, textura, tot en general està molt ben aconseguida, aquesta botifarra.” Una bona prova d’això, és que aquesta combinació ha estat la guanyadora del primer Premi Nacional a la botifarra d’ou més innovadora. Una recepta que s’ha fet expressament per aquest certamen promogut per la Fundació dels Oficis de la Carn. El David, però, va començar amb 17 anys i en fa 10 que és mestre xarcuter. DAVID ROIG CEBRIÁN, xarcuter “És una professió que m’entusiasma i suposo que quedarà com a recordatori que he sigut el primer guanyador del Concurs de Botifarres d’Ou amb la categoria d’innovació .” Amb 55 anys d’història, i amb premis com aquest, la xarcuteria de barri l’Avi David s’està fet un nom entre els comerços més selectes de la ciutat.

El concurs de la millor botifarra d’ou, impulsat per la Fundació dels Oficis de la Carn, vol promoure la venda d’aquest menjar tan típic del Dijous Llarder. Els artesans xarcuters de tot el país hi competeixen per excel·lir en la recepta que conserva més fidelment el gust tradicional i també per crear noves combinacions.

En el I Premi Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2016 s’hi premien la millor botifarra tradicional i també la més innovadora. La primera edició d’aquests premis ha donat dos guanyadors barcelonins: la xarcuteria Hernando de Balmes, al barri del Putxet i el Farró, i la xarcuteria L’Avi David, al Baix Guinardó. Aquesta última, ubicada al districte d’Horta-Guinardó, ha guanyat el premi a la botifarra d’ou més innovadora, per una recepta que inclou fetge d’ànec i codony, i també vi de Sauternes.

El certamen, organitzat per la Fundació dels Oficis de la Carn amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers i Xarcuters, fa arribar al Banc dels Aliments els productes que participen en el concurs. Els concursants també han participat en una iniciativa solidària i han aportat una quota de tres quilos de botifarres en el moment d’inscriure’s al concurs.