El Club Petanca Sants està d'aniversari. Fa 30 anys i durant aquest temps han professionalitzat aquest esport al barri, però, diuen, que, això, no es tradueix en unes pistes de qualitat. FULGENCIO ESPINOSA, membre del Club Petanca Sants “Mi reivindicación es que se instale algun servicio porque es un palo a la cultura que haya aquí un monumento y se vaya a hacer pis al monumento.” JOAN RAMON CASANOVAS, membre del Club Petanca Sants “És una vergonya. Quan hi ha eleccions vénen els 4 polítics i ens ho donen tot i després no ens donen res. Fa 3 o 4 anys que estem aquí i mireu com estan les pistes. Això no es pot aguantar.” El consistori anterior es va comprometre amb aquest club a cedir-los un espai a Can Batlló, però el nou govern els ha canviat la ubicació. El nou destí serien els terrenys de Magòria que la Generalitat ha de cedir properament a l'Ajuntament. JONATHAN FERRARI, president del Club Petanca Sants “Aquest seria el cinquè trasllat i crec que seria molt positiu per a l'entitat. Si fan unes instal·lacions amb més camps i més maques, el club creixeria molt.” Els membres del Club Petanca Sants esperen que el nou espai tingui lavabos, un mòdul on poder deixar l'equipació de l'entitat i 12 pistes per jugar.

Els membres del Club Petanca de Sants consideren que les instal·lacions que tenen actualment al Parc de l’Espanya Industrial no són les adequades per a un club federat com el seu. Actualment no només no disposen de tot l’espai que necessiten per jugar (només tenen quatre pistes) sinó que tampoc no tenen ni lavabos ni un magatzem on guardar l’equipació i la documentació relacionada amb l’entitat. En 30 anys han passat per cinc ubicacions diferents i ara demanen a l’Ajuntament que els cedeixi un espai definitiu que solucioni les seves necessitats i els permeti créixer com a club.

El consistori anterior els va assegurar que els traslladaria a Can Batlló, però l’actual Ajuntament els ha canviat l’ubicació. Segons han pogut saber els membres d’aquesta entitat santsenca, tindran un espai a l’antiga estació de Magòria, un cop la Generalitat cedeixi provisionalment aquest espai a l’Ajuntament.