La clínica Sant Josep, al barri del Putxet, va tancar el 2003 i des de llavors no s'hi ha fet res. El deteriorament de l'edifici és evident i la brutícia s'acumula per tot arreu. Segons els veïns, fa anys que només és una font de problemes. CRISTINA GRAU, veïna del Putxet “Aquesta finca està envellida, abandonada, i diguem que d'alguna manera haurien de fer alguna cosa perquè clar, això és un niu de coloms, etc.” CRISTINA GERALDES “De fet, ahir, durant el darrer consell plenari de Sarrià – Sant Gervasi els veïns van tornar a demanar que l'Ajuntament compri aquesta finca per convertir-la en un equipament públic.” L'associació de veïns del barri ha proposat en diverses ocasions que es converteixi en un centre de dia per a gent gran. L'Ajuntament ha respost que hi ha la voluntat de negociar per aconseguir-ne la propietat, però abans han d'esperar que es tanqui un procés hipotecari que afecta la finca. Fins llavors, gats com aquests són els únics que en fan algun ús.

L’edifici en desús del Putxet ja va ser un hospital durant la Guerra Civil i el 1940 s’hi va fundar la Clínica Sant Josep, que va funcionar fins al 2003, quan l’empresa que la gestionava va fer fallida. El tancament va deixar a una vuitantena de persones al carrer que durant mesos es van tancar a l’edifici per reclamar les indemnitzacions que els corresponien.

L’hospital mai no ha tornat a obrir i el deteriorament de l’espai és evident. Segons els veïns, és un niu de brutícia i l’Associació de Veïns del Putxet fa una dècada que reclama solucions. Volen que l’Ajuntament compri l’edifici per convertir-lo en un equipament públic i proposen que s’hi faci un centre de dia.

Durant el darrer Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi l’associació de veïns va tornar a insistir en la necessitat d’actuar a l’antiga Clínica Sant Josep i el govern ha respost que ha iniciat els tràmits per trobar els propietaris de l’edifici i així intentar negociar-ne la compra. De moment, però, s’han trobat que la finca està afectada per un procediment hipotecari iniciat i, per tant, han d’esperar que acabi per poder negociar amb els futurs propietaris.