Murs d'uns dos metres d'altura tapien l'accés als antics cinemes Lauren i també la sortida d'emergència de les sales. L'Ajuntament, propietari de l'equipament, va prendre aquesta mesura divendres passat per evitar actes vandàlics i la degradació de les instal·lacions. "Els cinemes Lauren van tancar fa quatre anys i a principis d'aquest any l'empresa Olwyn Films va mostrar el seu interès a reobrir la sala. La intenció de la nova companyia era oferir una cartellera menys comercial i altres propostes culturals." Segons ha explicat a BTV el futur gestor de la sala, Toni Badimon, continua interessat en a crear el projecte cultural i està en espera de reunir-se amb el nou govern per concretar les condicions de la gestió. L'Ajuntament assegura que està treballant per recuperar el cinema. Segons Badimon, el dret de superfície de l'edifici està en mans de diversos bancs i entitats financeres i, fins que no arribin a un acord amb l'Ajuntament, ell no podrà fer realitat el seu projecte cultural.

Els cinemes Lauren Sant Andreu van tancar sobtadament fa quatre anys. A principis d’any, però, es va donar a conèixer que l’empresa cinematogràfica de Cambrils Olwyn Films tenia la intenció de reobrir la sala i desenvolupar-hi un projecte cultural vinculat al cinema. Tot i que el solar és de propietat municipal, el dret de superfície i l’edifici que hi ha construït pertany ara mateix a diversos bancs i entitats financeres.

L’Ajuntament hauria de resoldre abans aquesta qüestió perquè el projecte cultural liderat per Toni Badimon es pugui fer realitat. El propietari d’Olwyn Films està a l’espera de reunir-se amb el consistori actual per parlar de les condicions d’una possible cessió de l’espai. La idea de Badimon és projectar-hi pel·lícules en versió original i combinar-ho amb altres activitats culturals relacionades amb el cinema, com ara sessions de reproducció en temps real d’òpera, cicles de sopar i cinema, i serveis de llibreria i lloguer de pel·lícules.