La companyia Retox assaja la ‘Lletera trapassera’. Es tracta d’un espectacle de titelles que repensa el conte de la lletera i el situa als Estats Units dels anys 30. INSERT “titelles cantant” EVA MONTERO i MIQUEL NEVADO, companyia Retox “Parlem del que hagués passat si la lletera hagués venut aquella llet i hagués tingut molts diners. I, com el conte en si parla una mica de l'especulació, ho hem barrejat amb l'actualitat, amb el que ha passat en aquests moments de crisi. Ara, explicat sembla molt així, però un nen el que entendrà és que és molt més important tenir una bona colla d'amics, que fer-se ric. “ De fet, l'obra està pensada per a un públic familiar i es representarà aquest diumenge dins el cicle Els Matins Infantils, a l'Espiga, que organitza l'entitat l'Espiga de les Corts. És la desena edició i asseguren que en tot aquest temps han aconseguit tenir un públic fidel, tant de nens com de pares i mares. IVO GARCIA, encarregat d’Els Matins Infantils de l'Espiga “També programen circ, música i moltes titelles. Les titelles són un llenguatge universal que atrapa des del primer moment. És la màgia del nino que pren vida i això atrapa tant a petits com a grans.” Els espectacles es fan l'últim diumenge de cada més i la majoria de companyies són prou conegudes. És el cas de l'Eva i el Miquel, que fa molts anys que fan titelles al teatre i a la televisió. Ara, amb la ‘Lletera trapassera’ volen seduir el públic que consideren més exigent: els nens.

El cicle té un públic molt fidel, que s’ha anat forjant al llarg d’aquests 10 anys. També ajuda el fet que L’Espiga de les Corts sigui una de les entitats més arrelades al barri, ja que hi és de des fa 90 anys. A més, segons Ivo Garcia, els espectacles agraden tant als fills com als pares i mares.

La companyia Retox representarà la seva obra ‘La lletera trapassera’ aquest diumenge, 28 de febrer. El mes que ve serà el torn de companyia Tactilucua, que representarà la seva obra el 20 de març.

La idea de crear un cicle infantil va sorgir d’Ivo Garcia, que formava part del grup de teatre de L’Espiga de les Corts. Ell es dedicava professionalment a fer titelles i va fer valer les seves relacions per començar a programar el cicle amb companyies reconegudes. Assegura que aconsegueixen que hi participin grups amb gran trajectòria que proven els seus espectacles a L’Espiga i això els dóna rodatge per presentar la seva obra en escenaris més grans.