Després d’uns mesos d’assajos, la Muixeranga de Barcelona va celebrar el seu bateig aquest dissabte. La nova formació, la primera que es funda fora del País Valencià, es va donar a conèixer a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb el carrer de Sant Antoni Maria Claret. Van alçar el banc, la figuereta, la torreta i l’alcoià en un dia tan assenyalat.

Amb camisa blau turquesa i faixa vermella. La Muixeranga de Barcelona es va presentar aquest dissabte, en el marc de la Setmana Cultural de l’Espai País Valencià. La formació de la primera muixeranga fora del País Valencià va sorgir entre un grup de valencians que viuen a la ciutat i, diuen, està tenint molt bona acollida. A més de la quantitat de gent que estan agrupant, també es mostren satisfets per la bona relació que estan establint amb les colles castelleres de la ciutat. Els Castellers de la Sagrada Família els deixen assajar al seu local i, a més, els han acompanyat al bateig.

La creació de la Muixeranga de Barcelona és símptoma del moment dolç que viu aquesta tradició. En molts municipis del País Valencià s’estan recuperant colles o formant-ne de noves. A principis d’any, a més, es va constituir a Algemesí la Federació Coordinadora de Muixerangues. Precisament, des de la Muixeranga de Barcelona, ja han manifestat la seva intenció de formar-ne part.