Editat per Columna Edicions, ‘Pit i amunt!’ explica pas a pas la construcció d’un castell, des de la soca fins al pom de dalt. Per fer aquest viatge, Benet Iñigo se serveix de l’exemple d’un tres de deu amb folre i manilles: “Aprofito les característiques de cada pis per a desenvolupar una idea. Quan parlo de la soca o la pinya, explico l’esperit d’equip, com es treballa conjuntament, les vivències que hi ha allà sota…”, diu l’autor. “Cada pis té unes característiques tècniques que em serveixen per a desenvolupar conceptes que em semblen interessants”.

No es tracta d’un manual tècnic sobre aquesta pràctica o un llibre de castells adreçat als propis castellers. “Els que som castellers i de Barcelona som apassionats del tema però tenim un entorn en que molta gent ho desconeix… van a plaça i s’emocionen, però mai han tingut contacte amb algú que els ho expliqui”, diu Iñigo. que espera que el seu primer llibre ajudi a explicar els castells a persones que els agraden però no tenen uns coneixements molt profunds.

Partint de la seva experiència als Castellers del Poble Sec, posa l’accent la part més emocional i vivencial dels castells: “Més enllà que una persona de tants quilos en pugui aguantar una altra de tants  quilos…. és una qüestió mental i social… Tota aquesta gent que diu ara serem un i treballarem per un objectiu comú.” El llibre es posa a la venda el 21 de juny.