1.- Abba:

 quan un diu “pop nòrdic” de seguida pensa ABBA, però avui el que volem descobrir-vos és que aquesta gent tenen una sensibilitat especial per fer pop molt anglosaxó però, amb un toc diferencial. Gairebé amb una certa arrogància, sense complexes.

2.- Mando Diao: Mando Diao és un dels grups suecs amb més èxit dels últims 10 anys. El grup toca des del 1999, però va ser fa 10 anys quan va arribar a les llistes de música independent de tot arreu amb el seu ‘Ode to Ochrasy’. I ara, sense un dels dos cantants, precisament, recuperen el seu millor to.

3.- The Hives: aquesta proposta rockera és la banda que va liderar el ressorgiment de la música garatge a principis del 2000. Amb un directe boníssim i una curiositat, diuen que tots els temes els escriu un sisè membre anomenat Randy Fitzsimmons. Sembla que podria ser un àlies del guitarrista…

4.- Lykke Li: una de les estrelles importants i interessants del pop suec actual. Comercial per moments però molt variada en estils.

5.- Little Dragon: fan pop electrònic, tot i que en alguns moments més ambiental i en d’altres més ballable. És un grup que potser a hores d’ara no sorprèn, però no us decebrà.

6.- Sondre Lerche: un home que té una gràcia especial pel pop i que fa gairebé 20 anys que treu discos. Ha fet una mica de tot, indie, cosa brasilera, un disc tipus crooner, més rocker… És un gran compositor i sempre té alguna cançó que dius “Oh, com mola!”.

7.- Jakob Ogawa: té 19 anys i talent per fer aquest pop reposat que us quedarà molt bé en un sopar tranquil amb amics. Si voleu anar de moderns digueu que qui us agrada és Jakob Ogawa.

8.- Röyksopp & Robyn: són un duo de música electrònica. Es van formar fa 20 anys i des de en fa uns 15 que tenena una bona carrera fent house i pop electrònic amb vocació comercial. I la veritat és que els va molt bé.

9.- The Cardigans: amb una cantant carismàtica com Nina Persson i un productor com Tore Johanson, amic del grup, que els va donar el so i es va fer tant conegut que va acabar gravant els discos de més èxit de Franz Ferdinand o OK Go.

10.- Eagle-Eye Cherry: fill del trompetista de jazz Don Cherry i germà de Neneh Cherry. Va néixer a Stockholm i tot i que va passar alguns anys de joventut als Estats Units va tornar a la seva terra d’infantesa per gravar el que va ser el seu disc més conegut.

Ja has vist la nostra llista de Spotify?