Molta gent encara associa Maria Villar a ‘Operación Triunfo’, però si allà va desbordar etiquetes amb el seu caràcter propi i genuí, aquest no ha deixat de consolidar-se després del seu pas pel concurs de talents el 2018. L’adopció d’Escarmiento com a cognom artístic és, de fet, una picada d’ull a la pròpia identitat, ja que així és com l’anomenava afectuosament de petita un familiar. 

L’artista madrilenya es va presentar amb aquesta nova personalitat en publicar el seu primer single, ‘Amargo amor’, que suma ja més d’un milió de reproduccions a Spotify. Un cançó sobre un tema universal, el de les relacions afectives, que ha desplegat des d’una perspectiva bisexual en altres de les set composicions que inclouen el seu primer àlbum, “Sintiéndolo mucho”.


‘Sintiéndolo mucho’ és un projecte del qual n’estic orgullosa perquè és un bon ‘statement’ del que soc

Assegura que les cançons li brollen de manera natural, sense premeditar que siguin en clau femenina o masculina, però no deixa de ser conscient del posicionament experiencial, però també polític, d’aquesta mirada. Aquesta espontaneïtat creativa també ha estat la base del seu primer treball: “No buscava conscientment una línia, simplement anava provant i al final dius, ‘és que la meva personalitat està allá i tot té sentit’”. I conclou sobre aquesta experiència: “El més valuós que vaig aprendre és que tot el que fas, importa”.

A ‘Sintiéndolo mucho’, María Escarmiento s’ha deixat acompanyar per diversos artistes i productors de renom com Merca Bae o Pedro LaDroga. Es mostra contenta i agraïda d’aquesta feina coral i considera molt interessant “veure les coses que surten depenent de les personalitats”, però remarca que el procés és similar en cada cas i que li agrada arribar a l’estudi “amb les coses una mica pensades per optimitzar el temps”. Al ‘Feeel’, ens en presenta el resultat i ens avança dos dels seus temes.