Avui rebem la Cristina Thió Lluch, una persona que fa 30 anys que es dedica en cos i ànima a mantenir el patrimoni arquitectònic. Una professional de la restauració que tant treballa l’arqueologia com el modernisme, i que s’acaba d’endur el premi estatal Richard H. Driehaus de les Arts de Construcció 2021.

Cristina Thió Lluch considera que la petja del temps s’ha de preservar, per veure que és una antiguitat o un edifici històric i alerta que el desús i l’abandonament, és el que fa més mal a l’arquitectura. També recorda que val molts més diners restaurar que rehabilitar perquè maquillar és més fàcil.

Com a restauradora has de tenir molts coneixements de química aplicada, de la història de l’art i de les arts aplicades per no fer disbarats. Diem que som els metges dels edificis i els cuiners dels materials que s’utilitzaran per curar l’edifici.
Cristina Thió Lluch, restauradora

I com que d’aquí a uns dies se celebrarà el Dia Mundial del Modernisme, també volem parlar amb una professional de la restauració de mosaic, trencadís i ceràmica del Modernisme: la Marta Saliné Perich.