Els equips de cuina de set restaurants de la zona dels Porxos del Port han creat set platets de temporada per donar a conèixer la trajectòria de cada establiment que es podran degustar per 6 € entre el 8 i el 30 d’abril. Els Porxos del Port engloba els carrers de Llauder, Reina Cristina, pas de Sota Muralla, passeig d’Isabel II i pla de Palau. És un eix comercial i gastronòmic amb molta història que vol atreure públic local amb iniciatives com aquesta.
Autèntica cuina mexicana
Les tapes es poden degustar acompanyades de vi, cava i cervesa i els restaurants participants són La Barra del 7 Portes, Oaxaca, Arousa, Cadaqués, el restaurant de l’H10 Port Vell, la Bodega Vidrios y Cristales i Perikete. Oaxaca està al número 19 del pla de Palau. Al capdavant el xef menorquí Joan Bagur qui, després d’una estada per tot Mèxic busca donar a conèixer la seva cuina més autèntica. I per aconseguir-ho disposa de productes típics de l’hora mexicana que conrea i que diàriament enriqueixen els plats de la seva carta: xili de Jalapa, xili de Puebla, frijoles i elotes són alguns dels ingredients bàsics. A la ruta de tapes presenten un taco pastor acompanyat de cervesa mexicana.
Arròs del 7 Portes
El restaurant Cadaqués proposa una ostra especial amb copa de cava. L’Arousa presenta un tàrtar de vieira en Panipuri i el nou espai gastronòmic del restaurant 7 Portes, La Barra, ofereix una paella de verdures acompanyada d’una copa de vi blanc. La Barra és un espai gastronòmic on gaudir d’un tast dels plats més emblemàtics del 7 Portes d’una manera més informal i en un format més petit per compartir entre la barra i algunes taules altes i baixes.
La tapa del restaurant Perikete consisteix en calamarsets amb salsa de tomàquet i tàperes. El Perikete és una barra de tapes situada als antics basars de la Barceloneta amb gastronomia clàssica, bon producte i ambient familiar. Per últim, el restaurant Bodega Vidrios y Cristales presenta una tapa de “papas aliñás” acompanyada de vermut de Reus.