Barcelona acull fins al 29 d’octubre la primera final europea per trobar la millor hamburguesa d’Europa. El certamen se celebra a Fira de Barcelona i ofereix la possibilitat de tastar totes les propostes participants. De fet, són els assistents els qui decideixen amb els seus vots quina és la millor.
Durant els 10 dies de certamen a Montjuïc es poden degustar les hamburgueses dels establiments que han obtingut les millors puntuacions en les fases prèvies i també una selecció de restaurants barcelonins i representants europeus de primer nivell. Com a representació de la ciutat hi ha les hamburgueses de Folks, Laburguesa, The Ranch Smokehouse, Double Biere i Timesburg.
Els restaurants ofereixen la seva proposta en “food trucks”. Hi ha hamburgueses més clàssiques, d’altres més creatives i d’autor i totes es preparen amb carns certificades, pans artesans i productes de primera qualitat. Els assistents han de provar-les i puntuar-les a través del codi QR que incorporen els tiquets de venda.
Les classificacions prèvies s’han fet entre els mesos de març i juliol a Castelló, Alacant, Madrid, Saragossa, Sevilla, Màlaga, Còrdova i València. Segons l’organització hi han participat més de 750.000 persones. A banda de menjar hamburgueses també hi ha opcions de cuina mexicana, dolços, pastissos de formatge i gelats artesans. De dilluns a divendres l’espai està obert de 19 h a 1 h de la matinada i els caps de setmana de 12 del migdia a 1 h de de la matinada.