Quins són els bars i restaurants imperdibles del xef Albert Adrià a Barcelona? Doncs ara és més fàcil saber-ho perquè els ha desplegat en un article publicat al ‘Financial Times‘ que ens permeten fer-nos una idea dels gustos d’Adrià, com ara que li encanten les pizzes, el moment del vermut o el pa de xauarma, del Bismillah Kebabish, al carrer de Joaquín Costa: “És el més suau, en un lloc molt informal i en un dels carrers més bonics de Barcelona”, escriu.

El ritual del vermut d’Albert Adrià

En l’article també ens fa partícips d’un petit secret que atresora, la Bodega del Vermut al carrer de les Magdalenes: “Hi faig el meu ritual del vermut, que no és només una beguda sinó la tradició molt barcelonina de menjar anxoves curades, olives farcides, patates fregides, musclos en conserva i, en ocasions especials, una cara llauna de cloïsses”.

“El Dos Palillos és molt especial per a mi”

Adrià cita Dos Palillos, d’Albert Raurich: “Restaurant d’un xef d’El Bulli que és molt especial per a mi”. Del seu menjar assegura que “és una bonica combinació d’espanyol i japonès. Tot i que diu que la pasta l’acostuma a fer a casa recomana els seus italians de capçalera: “El Venetian Bacaro i el Xemei, on crec que van anar els Rolling Stones la darrera vegada que ens van visitar”. I en el capítol de les pizzeries, un àpat del que diu que és molt fan, destaca Sartoria Panatieri, Parking Pizza , La Balmesina i Frankie Gallo Cha Cha Cha.

En l’apartat dolç, el xef recomana la xocolata amb xurros de la Granja Viader i explica també l’existència del Cacaolat “una xocolata amb llet catalana”. Assenyala que a prop de l’establiment del carrer de Petritxol hi ha la Xarcuteria Pineda, “on disposen de quatre pernils diferents alhora”.

“Prefereixo comprar al Born que a passeig de Gràcia”

En l’article Adrià no s’oblida de ressaltar el moment àlgid pel que passen les cocteleries de Barcelona i recorda que el 2022 Paradiso va ser votat número u del món i el 2023 la cocteleria Sips. El xef escriu que prefereix passejar i comprar al Born que al passeig de Gràcia: “Té un ambient SoHo de Nova York amb marques alternatives i petites botigues”. També cita el barri Gòtic: “Hi ha el Bar Brutal per a vins naturals i de proximitat”. I si es busquen ganivets i estris de cuina Adrià ho té clar, el millor lloc la Ganiveteria Roca.

“La qualitat de la Boqueria ha baixat en els últims anys”

El recorregut d’Adrià continua per Argenteria. Fa parada a la casa de tes Sans & Sans, a la Casa Gispert “que rosteix fruits secs sobre llenya” i Vila Viniteca “la botiga de vins més important de la ciutat”. En el capítol de mercats Adrià descriu amb paraules dures la realitat de la Boqueria: “La qualitat ha anat baixant en els últims anys. Està tan ple de turistes que ha perdut el sentit de mercat”. Com a alternativa Adrià recomana els mercats de Santa Caterina i Sant Antoni: “A la volta de la cantonada del meu restaurant Enigma”.