Delícia de sèpia Upper Diagonal

(ACN/redacció) Delícia de sípia, del lounge bar de l’hotel Upper Diagonal, ha resultat la tapa guanyadora en el I Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes. La guanyadora inclou entre els seus ingredients maionesa de shichimi i mango, tàrtar de gamba i sal de tonyina.

Després d’una competició que ha durat quatre hores, el Salsa Street Food ha quedat segon amb la croqueta de cochinita pibil i el Can Culleres ha obtingut el tercer lloc amb el peu amb bola. El primer classificat rep 1.500 euros i un guardó artístic; el segon, 1.000 euros i un guardó artístic i el tercer, 500 euros.

24 candidats optaven a la competició estatal

L’esdeveniment s’ha celebrat aquest dilluns a la Llotja de Mar de la capital catalana, on 24 candidats s’han disputat el pas a la competició de caire estatal, que se celebrarà a Valladolid el novembre vinent.

El jurat, presidit pel xef Carles Abellan (Tapas 24) i format per Phillipe Regol (crític gastronòmic), Carla Peyrón (excuinera del restaurant Enigma), Judith Calix (directora de la revista ‘Cuina’), Luis Cepeda (organitzador del Concurs Nacional de Valladolid), Marta Alguersuari (‘MasterChef 11’) i el xef Manu Núñez (Besta, Batea), ha atorgat tres accèssits al Merendero de la Mari (per viatge al Carib com a tapa més creativa), Hiu Restaurant (mar i muntanya d’espàrrec blanc com la més sostenible) i Alba Granados (esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau com la més tradicional).

Les 24 tapes es podran degustar fins al 23 de juliol en cadascun dels establiments participants, al preu de 4,5 euros amb cervesa inclosa.