beixamel sense lactosa canelons

Els canelons són tradicionalment els grans protagonistes de la taula el dinar de Sant Esteve. Els de rostit són els més tradicionals, però cada cop hi ha un ventall més ampli de gustos: de verdures, de pollastre, de peix o marisc i de bolets, entre d’altres. Un dels ingredients estrella d’aquest plat és la beixamel, una salsa feta a base de llet que, per a aquells qui són intolerants a la lactosa, fa complicat poder gaudir d’un plat de canelons. Ara bé, si ets intolerant a la llet i els derivats, has de saber que també pots gaudir dels canelons per Sant Esteve amb una beixamel sense lactosa amb aquesta recepta que t’expliquem a continuació. Pren nota dels ingredients i comença a cuinar!

Ingredients dels canelons amb beixamel sense lactosa

Aquests són els ingredients que necessitaràs per fer una beixamel sense lactosa, segons ens han explicat des de la botiga especialitzada en canelons Cannelonia.

  • llet sense lactosa
  • farina
  • mantega sense lactosa
  • nou moscada
  • sal

Recepta de la beixamel sense lactosa per als canelons de Sant Esteve

Agafa dues cullerades de mantega sense lactosa, posa-les en una olla petita i espera que es fonguin. Ara afegeix-hi dues cullerades de farina i remena-la fins que quedi una mica torrada. Un cop la tinguis, hauràs d’afegir-hi a poc a poc dos gots de llet sense lactosa (mig litre aproximadament) a temperatura ambient i remenar molt bé la barreja per evitar que se’t facin grumolls. Finalment, quan ja hagis aconseguit una textura espessa, retira del foc l’olla i ja només et quedarà posar-hi una mica de sal i la nou moscada.

I tingues en compte també que el formatge ratllat per gratinar els canelons haurà de ser sense lactosa! Ara ja sí, podràs posar a taula una safata de canelons amb beixamel sense lactosa el dia de Sant Esteve apta també per a intolerants a la lactosa.