La xiulada va ser monumental. Els seguidors blau-grana i els blanc-i-vermells van rebre amb crits i xiulets el rei Felip VI. Els avisos i amenaces previs no van servir de res i la xiulada massiva van eclipsar l'himne tant a la retransmissió televisiva com als vídeos que han proliferat a les xarxes socials. El PP i Ciutadans han condemnat aquests fets i Manos Limpias ha denunciat davant la Fiscalia els aficionats per ultratge a Espanya i també el president de la Federació Espanyola de Futbol per cooperar-hi. Però la reacció més immediata va ser la del Govern espanyol. Pocs minuts després el Ministeri de Presidència va emetre un comunicat DESTACAT 1 en què condemna "els atacs contra els símbols que representen els espanyols, la democràcia i la convivència." També diu "que aprofitar un partit de futbol per escenificar una protesta de caràcter polític és una falta de respecte per a l'esport, els aficionats i per a tots els espanyols." Per això anuncia que s'ha convocat per demà la "Comissió contra la violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'esport per denunciar aquestes actuacions, i si cal, proposar les sancions que calguin." Artur Mas ha demanat no treure els fets de context i evitar més provocacions. ARTUR MAS, president de la Generalitat "Si el Govern espanyol insisteix a provocar, amenaçar amb sancions, l'únic que aconseguirà és que, a part de fer el rídicul, encara hi haurà més ganes de fer aquest tipus d'actuacions." Aquesta no és la primera xiulada en aquesta competició. De fet els mateixos protagonistes van disputar-se la final l'any 2009 i el 2012 i les aficions també van escridassar el símbol espanyol.

El Govern espanyol s’ha afanyat a fer públic un comunicat de condemna del que considera un atac “contra els símbols que representen al conjunt dels espanyols, a la democràcia que els empara i a convivència que comparteixen”. Segons la nota del Ministeri de la Presidència, aquesta xiulada és una protesta política i aquesta mena d’expressions dins d’un estadi de futbol representen una manca de respecte per als aficionats.

Preveient la xiulada d’aquesta nit, el president del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal ha avançat aquesta setmana que s’estudiarà la possibilitat d’imposar sancions “si es donen fets contraris a l’ordenament jurídic”. La Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport es reunirà aquest dilluns per decidir les sancions a imposar.

Malgrat totes les amenaces, les aficions del Barça i de l’Athletic han xiulat plegades i massivament l’himne espanyol. De fet, aquest vespre es repartien xiulets als accessos del Camp Nou.