El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha elogiat Gerard Piqué després que aquest anunciés ahir la seva retirada del Barça i del futbol. Ha explicat algunes de les claus del possible adeu, mostrant empatia ja que diu que ell “va passar pel mateix procés com a jugador“. Finalment ha elogiat el pas que ha fet, ja que diu que “tenia contracte i podia seguir, això demostra la seva grandesa”. Tot plegat després que el central hagi fet el seu últim entrenament al Camp Nou.

Aquí sota pots llegir tot el que ha dit Xavi Hernández sobre Gerard Piqué a la roda de premsa.

13:30
   

Acaba la roda de premsa de Xavi, moltes gràcies per seguir-nos! Fins a la propera.

13:29
   

Creus que Piqué és el millor central de la història del Barça?

Xavi: “No vull faltar el respecte a ningú, n’hi ha molts, Migueli, Puyol, però Piqué està amb els millors”.

13:27
   

Què és el que més t’ha sorprès de Piqué?

Xavi: “La personalitat que ha mostrat amb 20-21 anys, valentia, té una capacitat especial. Un dels millors centrals que he vist a la meva vida esportiva. I com a jugador el mateix. Ens ha donat molta seguretat i un lideratge molt important”.

13:25
   

Què perd el Barça i com prepares el partit?

Xavi: “Que la gent animi el Gerard, l’ovacionin. Que és el que es mereix, per la carrera que ha fet. I nosaltres guanyar, perquè s’ho mereix. Perdem lideratge, compromís, valentia, per mi és un dels millors centrals de la història d’aquest esport”.

13:24
   

Com l’has vist després de comunicar-ho?

Xavi: “Està bé, serè, tranquil, a veure els propers dies”.

13:21
   

Es compleix un any de la teva arribada, fa un any els capitans eren peces clau. En quin moment has vist la transició? 

Xavi: “Al final et toca decidir coses que no són agradables com a entrenador i com a persona. Estem aquí pel bé del club, i a vegades són decisions dràstiques però van amb el càrrec. Estem pel mirar pel club”.

13:19
   

Creus que s’ha deteriorat la vostra relació?

Xavi: “La relació és la mateixa. No hi ha cap mala relació, he de prendre decisions pel be del club, del Barça, i clar, si no poses de titular doncs no agrada, però no s’ha refredat res”.

13:18
   

Sense Piqué, cal fitxar un central al gener?

Xavi: “Potser sí, haurem de veure què fem. Ens reunirem després del partit contra l’Osasuna, perquè tenim temps i marge per planificar amb tots”.

13:16
   

És veritat que li recomanes que el millor era que marxés a l’estiu?

Xavi: “Jo he intentat ser honest. El futbolista sempre sent que si no el poses el culpable és l’entrenador. Forma part de l’ofici. La conversa que vam tenir és privada”. 

13:15
   

El veus de president del Barça?

Xavi: “Sí, Gerard pot ser el que ell vulgui. Per la capacitat, lideratge…”

13:14
   

Fins quan jugarà Piqué? Demà o Osasuna?

Xavi: “Comptem amb ell fins al dia 8, el partit contra l’Osasuna”.

13:13
   

Les virtuts i els defectes de Piqué

Xavi: “Defectes no m’agrada. Em quedo que és valent, competitiu, guanyador, no té pors. Super competitiu, capacitat intel·lectual més del normal, intel·ligent, un bon company, un bon capità.  Res a retreure, simplement una qüestió futbolística.”

13:11
   

Hauria estat millor que ho decidís abans de començar la temporada?

Xavi: “Moltes vegades no escollim el final, sinó que les circumstàncies t’ho marquen. S’ha donat així i desitjar-li tot el millor. Ens ha ajudat molt, a mi com a entrenador també. Quan ha jugat ha estat sempre implicadíssim i és un guanyador, i ho seguirà sent”.

13:09
   

És un alleugeriment per tu? Has sabut gestionar la situació? 

Xavi: “No sé si he estat just, però he sigut sincer, honest i honrat en el missatge, així li he fet saber al Gerard. Ha sigut un exemple per l’equip, pels capitans, per l’staff. Ni una mala cara, ha entrenat sempre al 100 % i les circumstàncies ho han marcat així”. 

13:08
   

Serà demà titular?

Xavi:” Veurem demà” i se li escapa el riure. 

13:06
   

Quin pes ha tingut Xavi en aquesta decisió? 

Xavi: “Segurament important, però són decisions que he de prendre pel bé de l’equip, del club. En aquest sentit he cregut molts moments que havia de jugar un altre jugador. És així, he de prendre decisions, no és fàcil, és desagradable però he de mirar pel bé de l’equip i del club”.

13:04
   

Pregunten a Xavi si ja ho sabia

Xavi: “Vam tenir una conversa abans de començar la temporada, li vaig comunicar les meves intencions. Va ser el dia més difícil de la meva carrera com a entrenador, i ara també, perquè li tinc una gran estima, he sigut company, però ens ha passat a tots. És difícil gestionar això. Ho hem sabut aquesta setmana”.

13:03
   

Primera pregunta per Xavi, sobre Piqué

Xavi: “Demà volem els 3 punts per posar pressió al Madrid, per mantenir la bona dinàmica en Lliga, però condicionat pel comiat del Gerard, es mereix tots els elogis. Les circumstàncies han fet que hagi decidit posar punt i final. Situacions adverses, està jugant menys, se sent menys important, menys útil. Jo he passat per aquí. L’honra molt perquè té contracte, es mereix tot el millor, i que el barcelonisme l’honri com és, una llegenda del club”. 

12:57
   

A punt de començar la roda de premsa de Xavi, que seguirem aquí en directe.

12:51
   

Comencem el programa especial, amb Jordi Montalbo, Albert Setó i Pitu Abril.

12:29
   

Programa especial a les 12:50

Per seguir la roda de premsa de Xavi, hem preparat un programa especial amb el cap d’esports de betevé, Jordi Montalbo, el periodista Albert Setó i el director de ‘La Porteria’, Pitu Abril. A més connectarem amb el Pablo Agudo des del Camp Nou. No t’ho perdis! Al web i a la TDT. 

12:24
   

Últim entrenament de Piqué al Camp Nou

Xavi parlarà després que el Barça hagi entrenat al Camp Nou, en què Piqué ha fet el seu últim entrenament a l’estadi blaugrana. 

 

L’últim entrenament de Gerard Piqué abans de retirar-se del Barça amb Laporta a la gespa | VÍDEO

12:21
   

Xavi, a punt de començar!

Bona tarda de nou des del Camp Nou. A les 13 h començarà la roda de premsa del Xavi, en què valorarà la marxa de Piqué del Barça.